Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Pop: Sibiul are nevoie să crească în continuare.

Răzvan Pop, candidat PNL la primăria Sibiu: ”Sibiul are nevoie să crească în continuare, iar calea este transformarea în zonă metropolitană”

Partidul Național Liberal și-a asumat la Sibiu un tânăr pentru fotoliul de primar. Răzvan Pop are 34 de ani, este istoric și este liberal de la 16 ani. Fost director al Direcției de Cultură, Pop este cunoscut la Sibiu pentru numeroase campanii de promovare a patrimoniului cultural. Educație, infrastructură, mediu – sunt liniile directoare ale programului investițional pe care îl vizează candidatul liberal, dacă va câștiga alegerile din 5 iunie.

Sunteți candidatul PNL la alegerile locale pentru primăria Sibiu. Care este relația dumneavoasțră, a PNL Sibiu, cu președintele Klaus Iohannis?

content-image

Razvan Pop, candidat PNL Sibiu la primăria Sibiu: Relația este una corectă și de sprijin fără echivoc a PNL pentru domnul președinte și pentru programul de țară pe care-l urmărește domnul președinte. Chiar dacă domnul Președinte provine de la FDGR, domnia sa a fost președintele PNL și noi dorim să fim cei mai importanți parteneri ai domniei sale în misiunea dificilă pe care o are de funcționare a justiției, de luptă împotriva corupției, de modernizare a României. Avem nevoie de un Presedințe precum Klaus Iohannis și în PNL Sibiu chiar ne-am propus să construim o echiăa politică puternică, echipă care să răspundă așteptărilor pe care oamenii le au de la partide. De altfel, exigențele noastre interne au fost exact în sensul cerințelor de modernizare și "curățare" a clasei politice. Am impus criterii de integritate și profesionalism. Unii au plecat din partid pentru că nu răspundeau exigențelor. Foarte mulți ni s-au alăturat însă. Acesta este probabil și motivul pentru care încrederea în PNL Sibiu este în creștere. Diferențele între noi și competitori sunt evidente și ele sunt date de calitatea oamenilor și criteriile interne respectate cu stricțete.

Sunteți un politician tânăr. Cum considerați că trebuie abordată problema infrastructurii pentru tineret în orașul Dvs. și ce aveți de gând să faceți dacă veți ajunge primar al Sibiului?

Răzvan Pop, PNL Sibiu: Sibiul nu are încă o strategie concretă dedicată tinerilor. Conform statisticilor am pierdut în ultimii 10 ani, aproximativ 10 la sută din populația stabilă, majoritatea formată din tineri. Această problemă trebuie rezolvată urgent. De aceea nucleul strategiei mele este familia tânără. Evoluția pieței muncii de la Sibiu impune creșterea calității actului educațional în mediul academic. Construirea unui campus universitar poate fi un punct în plus pe harta investitorilor. În acest fel, se construiește un mediu economic stabil, atractiv pentru tinerii ieșiți de pe băncile școlilor, care se pot dezvolta chiar în orașul lor.

Consider că un element esențial al acestei strategii este și pregătirea educaţională a tinerilor sibieni. Una dintre cauzele abandonului şcolar o reprezintă şi desfăşurarea învăţământului în două schimburi. Şcolile au nevoie de spaţii extinse, infrastructura mai bună, pentru a permite tinerelor familii petrecerea unui timp consistent cu copii lor.  Sprijinirea activităților tinerilor printr-o agendă finanțată de la bugetul local, pe principiul programelor de finanţare culturale, sportive sau comunitare, reprezintă o altă prioritate care trebuie să se regăseasca pe agenda de primar al Sibiului.

Una dintre cele mai mari probleme ale României este educația în școli. Care este punctul Dvs de vedere în ceea ce privește învățământul preuniversitar de la Sibiu?

R.P.: Eu cred că educația este una dintre prioritățile pe care orice candidat la alegerile locale trebuie să o aibă. Chiar zilele trecute am luat la cunoștință scrisoarea deschisă adresată candidaților la alegerile locale de către Consiliul Național al Elevilor, prin care mi-am asumat, fără echivoc, campania pentru sprijinirea elevilor, profesorilor și părinților pentru implicarea comunității în educație. Eu am propus din capul locului ca una dintre direcțiile de dezvoltare ale orașului să fie tinerii și infrastructura pentru ei. De altfel, dacă voi ajunge primar, în primul an de mandat mi-am propus reabilitarea și construirea unor noi spații în câteva dintre școlile sibiene. Am discutat cu colegii mei, candidați și ei la consiliul local, și suntem convinși că fără educație nu există viitor.

În afara școlilor, copiii sibieni au la dispoziție spații de joacă suficiente? Aveți spații verzi pentru cetățenii care vor să se relaxeze în natură?

R.P.: Sibiul are la ora actuală un deficit ecologic, iar în cazul în care amenajările urbanistice continuă să se dezvolte atât de alert, cum se întâmplă în prezent, Sibiul va fi un oraş sufocat la propriu. Prin strategia mea, le propun sibienilor proiectul VERDE-SPORT-PARCARE, a cărui idee principală este ca dezvoltatorii imobiliari să aibă obligaţia să amenajeze un spaţiu verde şi unul sportiv, adecvat numărului de locuitori din zonă. O mare prioritate este şi amenajarea albiei Cibinului. În viziunea mea, malurile râului trebuie să fie transformate în zone de promenadă, care să înfrumuseţeze centrul urban şi să unească centrul oraşului cu cartierele de la periferie. Doresc ca prin aceste proiecte de „înverzire a Sibiului” să dăm un suflu nou oraşului şi să facem loc spaţiilor verzi, tot mai rar întâlnite printre coloşii de beton şi cărămidă.

Vorbiți de spații verzi în cartiere. Cum se vor împăca ele cu locurile de parcare folosite de sibieni în fiecare colțișor liber din fața blocului?

R.P.:Poate cea mai arzătoare problemă a Sibiului în momentul de față este lipsa numărului de parcări necesare la nivelul întregului oraş. Tot prin proiectul SPORT-VERDE-PARCARE am gândit o sistematizare a parcărilor din cartiere. Practic, spațiile folosite haotic acum să fie reorganizate pentru parcări pentru locatari, dar să rămână loc și pentru spațiu verde și loc de joacă pentru copii. Nu este complicat, este doar o chestiune de voință.

Probleme serioase cu locurile de parcare avem și în centrul Sibiului. Din cauza arhitecturii orașului, locurile folosite pentru parcare sunt insuficiente pentru localnici, nu mai vorbim de turiști. Din acest motiv, avem în plan construirea mai multor tipuri de parcări în vecinătatea centrului istoric al Sibiului, care să servească celor care vin spre acest spaţiu al oraşului dar şi celor care locuiesc în el.

În cazul în care veți fi ales primar al Sibiului, care este cel mai amplu proiect pe care îl veți propune pentru Sibiu?

R.P.: Sibiul trebuie să crească, iar singura cale este transformarea localităților din vecinătatea orașului într-o zonă metropolitană! Orașul metropolitan este direcția pe care eu vreau să o dau urbei de pe Cibin. Împreună cu echipa mea voi propune o strategie de dezvoltare a Sibiului pentru transformarea orașului într-o forță administrativă și economică în inima Transilvaniei. În acest moment, Sibiul este aproape sufocat şi are nevoie de un teritoriu mai mare pentru a se putea dezvolta coerent, pe orizontală. Numai așa vom avea forța să atragem fonduri pentru construirea unui spital județean nou, la standarde europene, cu servicii medicale în aceeași clădire.

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.