Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Spaniei intervine în CRIZA politică: Noi alegeri în Spania în luna iunie

epa.es
regele Felipe

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a anunţat marţi seara că nu există un candidat pentru preşedinţia guvernului, la patru luni de la alegerile legislative, ceea ce va antrena dizolvarea Parlamentului şi organizarea de noi alegeri în iunie, relatează AFP.

Vezi și: Ponta detonează NUCLEARA: deconspiră doi INFORMATORI din PNL/ VIDEO

Regele 'a constatat că nu există un candidat care să dispună de suficiente susţineri în camera deputaţilor' pentru a obţine învestirea, ceea ce conduce la aplicarea articolului din Constituţie care prevede organizarea de alegeri legislative, potrivit unui comunicat al palatului regal. 

'În absenţa candidaţilor, nu avem altă alegere decât elaborarea unui decret de dizolvare a Parlamentului şi care să vizeze convocarea de alegeri', a explicat Patxi Lopez, preşedintele Congresului (camera inferioară a parlamentului), în cursul unei conferinţe de presă, după ce a precizat că această formalitate va surveni la 3 mai. Legea prevede ca scrutinul să aibă loc 54 de zile mai târziu, la 26 iunie. 

Alegerile legislative din 20 decembrie au avut ca rezultat un parlament fragmentat între patru mari partide: Partidul Popular (conservator), la putere, cu 123 de locuri, urmat de Partidul Socialist (90 de locuri), Podemos (65 de locuri) şi Ciudadanos (40 de deputaţi). Aceste partide nu au reuşit de atunci să convină asupra formării unui guvern de coaliţie. AGERPRES

Vezi și: BOMBA la Voluntari. Florentin Pandele va candida din postura de candidat independent

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.