DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU - O urgență pentru securitatea României!

iohannis armata militari

Nu a trecut o săptămână de la articolul în care prevedeam invadarea Ucrainei de către Rusia și astăzi Vladimir a ordonat masarea trupelor pentru ample "exerciții militare" la granița cu Ucraina, o granița "imaginara" oricum, nedefinită și la fel de valabilă pentru Putin ca și desenarea ei cu creta....Precum și punerea în stare de alertă a zecilor de mii de soldați ruși din Crimeea pentru a se apara de "atacurile teroriste ale Ucrainei"....mai că-ți vine să râzi dacă nu ar fi de plâns și de suferit pentru România. De asemenea, acum un an anunțam într-un articol că Rusia și Serbia vor desfășura operațiuni militare ruso-sârbe la granița României...ei bine, tocmai ce au avut loc....

Vezi și: Victor Ponta trimite un SMS pentru a lămuri plecarea din PSD: 'Eh, pe naiba!'

Acestea sunt câteva episoade la care putem adauga multe altele ca, de exemplu, ridicarea, în viitorul apropiat, de către Ungaria, a unui gard care să blocheze eventualii migranți pe teritoriul României, măsura ce nu va facilita în niciun caz o relație amiabilă între noi și Ungaria...

În tot acest context, la care se adaugă multe alte motive și acțiuni concrete împotriva României ce reprezintă un plan de destabilizare și vulnerabilizare a României se impune reintroducerea STAGIULUI MILITAR OBLIGATORIU precum și construirea, pe baza “legii rezervistului voluntar”, a unui corp național de rezerviști reantrenați și în stare de alertă, pe modelul Poloniei, care să poată asigura eventuala apărare a teritoriului pe linia din spatele frontului.... obiectivele strategice, energetice, militare sau pentru evitarea haosului intern.

Durata stagiului militar obligatoriu dar și reantrenarea rezerviștilor voluntari, în epoca modernă, nu mai trebuie să se întindă pe ani de zile, ca în trecut. Din punctul meu de vedere, un termen de 3 luni de pregătire pentru rezerviști precum și un termen de maxim 6 luni în cazul stagiului obligatoriu ar fi suficient.

Asigurarea supraviețuirii în caz de război pe teritoriul țării prin evitarea haosului, isteriei, disperării și dezorganizării este la fel de importantă ca menținerea primei linii a frontului. Mai ales că - din fericire - generații succesive nu au trecut prin experiența unui război iar eventualul impact social ar fi unul năucitor.

Vezi și: ZVON - Dezertare masivă din PSD

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.