Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolta unui patron: 'Când angajații își dau demisia, 1 din 10 înțeleg ce e ăla un preaviz!'

Radu Pop
edway.edu.au
angajati

Revolta unui patron: 'Când angajații își dau demisia, 1 din 10 înțeleg ce e ăla un preaviz!'

Mulți patroni reclamă lipsa seriozității angajaților, în special a celor tineri. Problema a fost discutată pe grupul de Facebook Grupul Antreprenorilor din România.

Patron: „Bună ziua. Am nevoie de câteva sfaturi. Mă confrunt cu angajați neserioși. Din păcate, prin prisma domeniului de activitate (magazin alimentar) nu am parte de angajați cu studii sau măcar cu simțul responsabilități (vânzătoare). Le angajez cu carte de muncă din prima zi, le citesc contractul de muncă rând cu rând, le respect toate drepturile (8 ore pe zi, pauză de masă, concediu respectat, salariu mereu la timp, libere legale și absolut tot ce zice Codul Muncii). Când își dau demisia, 1 din 10 angajați înțeleg ce e ăla un preaviz”, a început el.

„Deși în contractul de muncă scrie negru pe alb că sunt obligați să stea 20 de zile în preaviz, să am timp să caut alt angajat, nu îi interesează absolut deloc. Zic inițial ok, apoi mai vin 2-3 zile, apoi încep să invoce tot felul de minciuni. Am citit Codul Muncii de zeci de ori. Nu e stipulat absolut nicăieri ce se întâmplă când angajatul nu respectă contractul de muncă. Numai noi, angajatorii, trebuie să respectăm Codul Muncii și contractul? Chiar nu le pot depune plângere nicăieri? Singura soluție este să îi acționez în judecată? Aștept sfaturi, fără răutăți dacă se poate”, a spus el.

Postarea sa a provocat o adevărată dezbatere pe această temă. Cineva propunea înființarea unui registru al angajaților, pe un grup de Facebook, prin care patronii să fie puși în gardă atunci când urmează să angajeze oameni neserioși.

„Prin urmare, se impune - din punctul meu de vedere - un registru al angajaților (foști și actuali) unde cei care care vor avea de-a face cu ei să poată verifica înainte de a-i angaja, ce „trecut” au, ce fel de om este, dacă merită să ii ia sau nu. Dacă vreunul din ei se consideră nedreptățit, poate contesta mențiunea despre ei, cu probe, cum și angajatorul va face acele mențiuni, tot cu probe. În așa mod, genul asta de oameni se vor gândi de 10 ori înainte să mai dea «țepe». Personal, mă gândesc la varianta unui site sau grup de Facebook”, se arată în propunere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.