Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție în Ministerul Economiei: Virgil Popescu dă iama în atașații economici

Facebook
Virgil Popescu

Ministerul Economiei realizează o reorganizare şi o regândire a întregii reţele de ataşaţi economici, aceasta şi în contextul în care au mai rămas circa 30 de oameni la post, după interdicţia privind detaşarea de la privat la stat, a declarat, marţi seara, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

"În momentul de faţă avem o reţea de 83 de ataşaţi economici ai ministerului care se găsesc în diverse zone din lume. După apariţia interdicţiei detaşării din privat în public cred că am rămas cu vreo 30 de oameni la post. Suntem în reorganizare şi regândire a întregii reţele externe a României Aveam cam jumătate din reţea care lucrează la stat şi restul veneau din detaşare. Erau detaşaţi direct la post pe 13 luni. Dacă veneau la concurs, veneau tot detaşaţi în cadrul ministerului şi ministerul îi trimitea", a spus Popescu la B1TV.

Acesta s-a arătat convins că există şi oameni foarte buni în reţea, dar a subliniat că este nevoie de o reîmprospătare şi că va scoate posturile la concurs.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

"Avem şi oameni buni la post. De exemplu directorul de la Romarm mi-a vorbit extraordinar de bine de ataşatul economic de la Cairo care, pe baza relaţiilor lui personale, i-a deschis nişte uşi acolo. Sunt convins că în reţea, pe evaluarea pe care o facem, o să găsim şi oameni foarte buni la post şi e clar că e nevoie de reîmprospătare. Eu sunt hotărât să scot posturile la concurs în interiorul ministerului pentru a termina odată cu posibilitatea că vin detaşaţi, vin sinecuri politice. Cine se crede bun să vină la concurs, intră prin concurs în Ministerul Economiei, la Departamentul de Comerţ Exterior, la Direcţia Generală de Comerţ Exterior cum îi spunem acum, şi de acolo poate să plece la post, evident după ce îşi face un stagiu. O să examinăm şi ţările exotice, pentru că, dacă ţinem un ataşat, de exemplu, prin Cuba şi vedem că nu avem schimburi economice cu Cuba mă întreb de ce îl ţinem acolo", a mai afirmat ministrul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.