Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România intră în noul trend mondial: ministrul Mediului anunță o rețea complexă de stații de încărcare pentru mașini electrice

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, joi, că Ministerul Mediului vrea să finanțeze o rețea vastă de stații de încărcare pentru mașinile electrice și spune că, în acest an, are la dispoziție 20 de milioane de euro pentru investiții în acest domeniu.

Citește și: Dana Budeanu desfiinţează strategia PSD: 'Ok, politica e curvă. Bă, da' nu se mai poate. Asta e o mizerie care vă va îngropa' (VIDEO)

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, joi, la conferința „Green Deal Romania”, că românii vor folosi mai mult mașinile electrice atunci când va fi rezolvată problema staţiilor de încărcare.

„Avem un acord dat de Comisia Europeană şi putem finanţa inclusiv pe marile artere, autostrăzi, atâtea câte avem, şi drumurile naţionale şi abia atunci când vom putea, de la Arad la Galaţi sau de la Suceava la Reşiţa să avem staţii de încărcare, şi cetăţenii României vor folosi acest mijloc de transport”, a spus Costel Alexe.

Potrivit acestuia, României i-au fost alocate 20 de milioane de euro pentru investiţii în maşinile electrice. Ministrul Mediului încurajează administraţiile publice locale să apeleze la aceste fonduri.

„Dacă este vorba de staţii de încărcare pentru companii, ele vor fi facilităţi pentru angajaţi, dacă vor fi dezvoltate de cei din privat, benzinăriile actuale vor avea o altă politică. Pe mine mă interesează ca Ministerul Mediului să finanţeze o reţea cât mai vastă cu astfel de staţii de încărcare”, a mai spus Alexe.

România ar urma să beneficieze de 750 de milioane de euro compensaţie pentru eliminarea cărbunelui din mixtul energetic, bani proveniţi din Fondul european pentru o tranziţie justă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.