Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România lucrului bine făcut

România lucrului bine făcut...

Aud de două luni sloganul ăsta și mă uit în jurul meu să văd unde este sau mai bine zis de unde ar putea să înceapă această Românie. Poate de la tinerii frumoși, care au iesit în stradă, poate de la românii din diaspora, sătui să îngrijească bătrânii altora sau poate de la domnul președinte Klaus Iohannis care o să aducă Germania peste noi, că vrem sau nu.

Deocamdată nu vad decât o imensă plictiseală și degringoladă. Tinerii frumoși s-au retras în case, unde continuă să-și verse gândurile, nervii si visurile pe facebook. Românii din diaspora s-au întors la muncile lor mai mult sau mai puțin înjositoare, că de, capitaliștii te pun la muncă de luni, chiar dacă duminică ai stat până târziu la secția de votare. Iar domnul președinte ales a plecat în America, să se odihnească după cele doua dezbateri televizate din campanie, care l-au stors de puteri. Politicienii nostri se tot ceartă între ei, fac analize pompoase sau încercă să se poziționeze cât mai aproape de dom' președinte. Că poate o mai pun și ei de-un cozonac, de-o iertare de la DNA, de-un Mercedes...ceva acolo. Iar noi aștialalți continuam să mergem zilnic la serviciu, după ce stăm ore bune în trafic din cauza ctitoriilor care nu se mai termină odată ale lu' dom primar Oprescu și continuăm să plătim taxe, impozite și amenzi. Și culmea, încercăm să facem lucrurile cât mai bine.

Cred că de fapt de la noi, cetățenii aștia transpuși în în statistici de partide, în campaniile electorale, trebuie să pornească acea Românie a lucrului bine făcut. De la noi aștia care ne lovim zilnic de nesimțirea și aroganța politicianului, funcționarului și bodyguardului de la metrou ar trebui să vină scânteia. Și primul lucru pe care ar fi normal să-l facem este să începem să avem dorința, curajul și voința de a ne duce peste cei care, stând în fotolii pufoase, își permit să ne sfideze și să ne spună din varful buzelor : azi nu am timp de tine ! Să ne ducem peste ei și să le spunem : fă-ne bă locuri de parcare, fă-ne bă condiții să facem afaceri cinstite, fă-ne bă învățământ profesionist și mai du-te bă și tu de învață cum să faci lucrurile bine ! Că de aia te plătim bă ! Daca nu ai chef, lasă locul liber ! Și-acu, marș la treabă !

Doar așa cred eu că lucrurile în România or să înceapă să fie făcute bine ! Depinde doar de noi cât mai acceptăm lenea, trândăveala, lăcomia, nepăsarea și minciuna unora care de 25 de ani, indiferent de partidul în care activează, s-au transformat într-o nouă specie - nomenclatura democratică.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.