Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romania: TOT mai singura în fata unui război - in plina criza de identitate națională!

romania-dreamstime.com

INCERTITUDINEA domina astazi politica externa și relațiile dintre state. În contextul "Balcanizarii occidentului" și înlocuirii "vizionarilor democratici" cu " dictatorii luminati" sau " paiate" ce nu înțeleg nimic din modul în care lumea ar trebui sa si găsească echilibrul de putere concluzia este simpla:

mecanismele democratice construite cu greu în urma unor pierderi uriașe pentru omenire în secolele trecute se afla aproape de dispariție și de întoarcere a umanitații într un nou EV MEDIU...

In acest context global, România deși și a construit în ultimii 15 ani o politica externa coerenta și consecventa risca astazi sa rămână din nou singura și izolata.

Practica intelegerilor Marilor Puteri "în văzul lumii" pe probleme ce ar fi necesitat înainte o consultare a ONU sau a "lumii occidentale" în general au definitivat un concept nou în politica externa: "diplomatia de fatada".

Acest nou concept se traduce prin excluderea voinței națiunilor și subsumarea acesteia "mofturilor" conducătorilor care trebuie sa și salveze pielea sau pur și simplu pentru ca ei sunt "luminati" si stiu mai bine ce are nevoie poporul lor iar democrația începe sa i încurce.

Aceasta abordare brutala si deodata în relația statelor și asigurarea leaderhipului dezavantajeaza în primul rand statele mici și mijlocii care devin cantitate neglijabila în jocul de putere. Nu mai conteaza consecventa, principiile sau "parcursul" pana la momentul prezent ba dimpotrivă asistam la o "resetare totala" a relatiilor caracterizata prin "senioritate" și "vasalitate".

Ati putea spune ca asa a fost și pana acum..ei bine NU. "Vasalitatea" și supunerea fata de "Senior" devenise condiționata de "reforme" ce puneau "Seniorii" în situatia de negociere cu vasalul.

Astăzi, foarte rapid nu mai exista niciun "Acord care sa reglementeze relatia. De azi "Seniorii" decid prin lideri totul iar vasalii sunt sacrificați fara scrupule ca "miza secundara" la împărțirea "prazii".

În acest context România devine tot mai singura și vulnerabila într un cadru regional ce va genera cu certitudine un război în următorul an sau o supunere medievala a jucătorilor mici.

Jocul Rusiei cu Turcia și Iranul arata clar pe zi ce trece ca se încearcă forțarea "mainii" americanilor de cedare a acestor teritorii în zona de influenta și exploatare a celor 3 state pentru care exista doar înțelegeri și relații primitive cu tari ca România.

Din păcate însa, în ciuda unei politici externe și de securitate coerente și consecvente România poate deveni rapid doar o "moșie" transmisibila cu drept de "arendare".

În acest context, cel mai important aspect pentru a nu ajunge în situația descrisa mai sus este IDENTITATEA NAȚIONALA. În condițiile în care regulile au disparut și numai hazardul îți mai guverneaza soarta, națiunile ce vor continua sa existe sunt cele care vor avea o IDENTITATE NAȚIONALĂ PUTERNICA și un popor UNIT și PATRIOT.

Nicio PUTERE nu risca sa cucerească i națiune puternica,unita și cu un spirit national extrem de pronunțat. DEOARECE costurile unei astfel de "achizitii" vor depasi cu mult "investitia".

Ei bine din păcate, România nu excelează în promovarea și consolidarea IDENTITĂȚII NAȚIONALĂ ba dimpotriva se promovează voit de trădători de tara suprapunerea de concepte menite sa răspândească  confuzie intre o națiune, un popor și asa dezbinate, dezradacinate și "dezbracate" de spiritul și valorile romane. Patriotismul și naționalismul sunt puse în același cos, xenofobia, antisemitismul cu necesitatea păstrării intacte a valorilor oricărei natiuni: limba, istoria, spațiul, etc.

România are nevoie cu calm și fara manipulări și exagerări sau excentricitati politice "mentorate" sau nu de afara sa si redescopere PATRIOTISMUL ȘI IDENTITATEA NAȚIONALĂ pentru a rezista în fata nenorocirilor ce va sa vie....

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.