Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au cheltuit milioane de euro pentru tratamente la o clinică din Viena

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

1.500 de pacienți români au cheltuit peste 3 milioane de euro pentru tratamente medicale la spitalele PremiQaMed din Viena, în 2019, astfel că 1 din 6 pacienți internaționali PremiQaMed, veniți din afara Austriei, este român, informează un comunicat potrivit Mediafax.

În primul trimestru al anului 2020, PremiQaMed a primit 350 de pacienți din România, comparativ cu 450 în aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, de când granițele s-au deschis la jumătatea lunii iunie pentru cetățenii români, grupul a primit 70 de pacienți din România și estimează aproximativ 100 în luna iulie.

Până la finalul anului, Grupul estimează că 1.250 de români vor veni la tratament în regim de internare sau ambulator, vara acestui an urmând să fie mai aglomerată decât oricare altă perioadă a anului.

Costul mediu pentru tratamentele în regim de internare este de aproximativ 7.000 de euro, în funcție de condiția medicală, în timp ce pentru diagnosticare / tratamentele în regim ambulator costurile variază între 300 - 2.000 euro, de la caz la caz.

În fiecare an, PremiQaMed întâmpină aproximativ 8.000 de pacienți internaționali. România este una dintre primele 5 țări, alături de Rusia, Germania, Ucraina și Serbia, de unde vin pacienții internaționali la spitalele PremiQaMed. De fapt, 1 din 6 pacienți internaționali ai PremiQaMed este român (aproximativ 17-18% din totalul pacienților internaționali).

Per ansamblu, cele mai căutate servicii medicale, la spitalele PremiQaMed, sunt diagnosticarea și pachetele de Check-Up (investigații preventive cu preț paușal). Specializările medicale cel mai frecvent accesate de către pacienți sunt oncologie (servicii de diagnosticare, biopsie, imunoterapie, chimioterapie, a doua opinie oncologică, chirurgie minim invazivă); chirurgie (oncologică, ginecologică, ortopedică, gastro-enterologică, urologică, neurochirurgie); ginecologie (chirurgie minim invazivă); ortopedie (chirurgie endoprotetică - șold sau genunchi, precum și traumatologie sportivă) și urologie (intervenții minim invazive pentru bolile prostatei).

Potrivit Biroului comercial al Ambasadei Austriei la București, pentru peste 4.000 de pacienți români, Austria este, an de an, prima opțiune în ceea ce privește turismul medical. În Austria, sunt aproximativ de 265 de spitale, mai mult de 900 de clinici ambulatorii, peste 70 de centre de reabilitare, peste 800 instituții de îngrijire bătrâni, 30 de centre de geriatrie și 9 aziluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.