Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia aduce pe front dronele iraniere Arash-2, mai rapide și mai distructive decât Shahed-136 care au făcut prăpăd în Ucraina (Video)

Ria Novosti
drona Arash-2

Rusia aduce arme noi pe frontul din Ucraina. Au adus un nou tip de dronă de fabricație iraniană după ce israelienii au transferat ucrainenilor date despre drona Shahed-16 care a făcut mari pagube în orașele ucrainene. Noua dronă este și mai rapidă și mai distructivă.

Surse iraniene vorbesc că Rusia a achiziționat un număr necunoscut de drone Arash-2, care se presupune că sunt mai rapide și mai distructive decât dronele Shahed-136 care sunt utilizate în prezent de forțele ruse.

Iranul a dezvoltat o dronă "sinucigaşă" avansată cu rază lungă de acţiune "proiectată să lovească (oraşele) Tel Aviv şi Haifa din Israel", a relatat luni agenţia semioficială iraniană Mehr, citându-l pe comandantul forţelor terestre ale Iranului, generalul Kiomars Heidari, transmit Reuters şi EFE.

Drona Arash-2 este o nouă versiune a dronei Arash-1, prezentată în 2019 şi care are o capacitate de zbor de 2000 de kilometri.

Generalul iranian, care a făcut aceste declaraţii într-o emisiune televizată, nu a dezvăluit caracteristicile noii drone.

Acesta a mai ameninţat în trecut în mod repetat Israelul, cel mai recent în iunie.

"Vom distruge Tel Avivul şi Haifa dacă inamicul comite greşeli, la ordinul liderului suprem al revoluţiei (Ali Khamenei)", a spus atunci Heidari într-un discurs.

În ultimii ani, Iranul şi-a dezvoltat mult capacitatea de producere a dronelor. În acest an, Teheranul a prezentat noi drone cu o capacitate de zbor de 3000 de kilometri la o altitudine de 8000 de metri, cum este drona Kaman-22.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.