Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă acuzațiile privind atacurile cibernetice asupra guvernului SUA

rusia

Ambasada Rusiei la Washington a declarat că acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de statul rus au comis atacuri cibernetice împotriva guvernului SUA sunt "nefondate", informează luni DPA, potrivit AGERPRES.

"Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic", afirmă Ambasada Rusiei într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

"Activităţile rău intenţionate din spaţiul informaţional contrazic principiile politicii externe ruseşti, interesele naţionale şi înţelegerea noastră a relaţiilor interstatale", se spune în comunicat.

DERANJ MAJOR pentru Elena Udrea - Va explica judecătorilor propria VERSIUNE privind faptele de instigare la luare de mită acuzate de DNA

Ambasada precizează că guvernul rus nu a primit niciun răspuns din partea Statelor Unite la iniţiativele recente de angajare într-un "dialog constructiv şi egal" asupra chestiunilor de securitate cibernetică.

O grupare sofisticată de piraterie informatică, susţinută de un guvern străin, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei american (ministerul de finanţe) şi din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile, au indicat surse apropiate de subiect citate duminică de Reuters.

"Guvernul SUA este la curent cu aceste informaţii şi luăm toate măsurile necesare pentru a identifica şi remedia orice posibilă problemă legată de această situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale, John Ullyot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.