Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se instalează în 'coasta' NATO - Ambasadorul rus anunță crearea unei baze militare în Serbia

balcani albania muntenegru serbia kosovo croatia bosnia

Ambasadorul Botan-Kharchenko a descris crearea unei baze militare rusești în Serbia ca fiind o chestiune suverană pentru Belgrad.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Rusiei la Belgrad, Alexander Boțan-Kharchenko, a vorbit despre crearea unei baze militare rusești în Serbia, potrivit publicației ruse Lenta.

Diplomatul a subliniat că amplasarea de baze rusești în Serbia este o chestiune suverană a acestei țări. Mai mult, aceasta este o problemă a Rusiei însăși. "În ceea ce privește centrul umanitar comun, acesta există și funcționează pentru răspunsul la criză în cazul unei catastrofe umanitare", a adăugat el.

Botan-Kharchenko a mai precizat că Serbia este o țară prietenoasă și că Belgradul "respinge în mod fundamental sancțiunile împotriva Rusiei". În același timp, el a țintit și componenta politică a acordului de furnizare a gazelor la cel mai avantajos preț. Ambasadorul a subliniat că Rusia asigură stabilitatea energetică în Serbia. În plus, țările continuă cooperarea tehnico-militară, în urma căreia se creează condiții favorabile pentru calitatea a ceea ce se livrează.

Anterior, ministrul sârb de interne, Alexander Vulin, a anunțat că țara sa refuză să intre în conflict cu Rusia și să devină "infanterie NATO". El i-a sfătuit pe colegii săi occidentali să își ceară scuze țării pentru ostilități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.