Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămâna începe prost pentru Klaus Iohannis: Anunțul TERIBIL venit de la Sibiu

Gardianul.net
iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, nu mai sunt începând de luni proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulţi ani, fiind radiaţi din Cartea Funciară, însă mai au la dispoziţie două căi de contestaţie, a precizat, pentru AGERPRES, Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis practic nu mai este proprietarul casei pentru care se judecă, Puiu Nicolae Fesan a precizat: "Deocamdată. Domnul Iohannis mai are două căi de atac la noi".

Citește și: Apple extrage aur de zeci de milioane de euro din telefoanele și computerele vechi

"Cu privire la cererea de rectificare nr. 29841/07.04.2016 formulată de Administraţia Finanţelor Publice Sibiu, în temeiul Deciziei Civile nr.235/Ap emisă de Tribunalul Braşov, Secţia I Civilă din data de 16.05.2014, în dosar nr. 262/62/2014 şi a Deciziei Civile nr. 655/R emisă de Curtea de Apel Braşov, Secţia Civilă din data de 12.11.2015, în dosar nr. 262/62/2014 cererea a fost soluţionată prin admitere, conform încheierii de carte funciară nr. 29841 din data de 18.04.2016", se arată într-un răspuns transmis luni, de către OCPI Sibiu, AGERPRES.

Prin cererea de rectificare admisă s-a dispus radierea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Sibiu, str. N. Bălcescu nr 29, a lui Iohannis Klaus Werner şi soţia Iohannis Carmen Georgeta, susţine OCPI Sibiu.

Citește și: Rusia nu se joacă: Manevre militare intense în Crimeea

"Împotriva încheierii se poate formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare în conformitate cu prevederile art. 31 alin. 2 din Legea nr. 7/1996 a Cadastrului şi Publicităţii Imobiliare cu modificările şi completările ulterioare. Menţionăm că datele din cartea funciară se pot consulta prin solicitarea unui extras de carte funciară de informare cu plata tarifului aferent conform Ordinului nr. 39/2009", se arată în răspunsul OCPI Sibiu transmis AGERPRES.

Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu a primit, la începutul lunii aprilie, cererea de radiere a dreptului de proprietate al familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanţă anul trecut.

Citește și: Plouă cu DEMISII în PNL Galați

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în data de 25 martie a.c. radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Citește și: BOMBĂ Ginerele lui Traian Băsescu vrea să profite de o decizie CCR: Cerere în instanță

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999 contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut casa, punctând că împreună cu avocaţii săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

Citește și: SURPRIZĂ neplăcută pentru Dacian Cioloș la Cotroceni: Ce l-a anunțat Klaus Iohannis

Ulterior, Instanţa supremă a admis o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară, decizia fiind definitivă. Pe 6 aprilie a.c. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că se va judeca la Curtea de Apel Piteşti contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanţei, din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut imobilul aflat în centrul Sibiului.

Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare, potrivit presei locale, faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

Citește și: Cristian Tudor Popescu e DEVASTATOR: A servit ca o HANDICAPATĂ locomotor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.