Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase tineri cineaşti africani au câştigat un concurs de scurtmetraje pe tema 'Poveşti populare africane reinventate', lansat de UNESCO şi Netflix

filme, cinema, cinematograf

Şase tineri cineaşti africani au câştigat un concurs de scurtmetraje pe tema "Poveşti populare africane reinventate", lansat de UNESCO şi Netflix, şi vor primi un buget pentru a-şi crea filmele care vor fi difuzate pe platforma americană, informează AFP, citat de Agerpres.

Regizorii Mohamed Echkouna (Mauritania), Korede Azeez (Nigeria), Walter Mzengi (Tanzania), Voline Ogutu (Kenya), Gcobisa Yako (Africa de Sud) şi Loukman Ali (Uganda) au fost selectaţi dintre "câteva mii" de candidaţi, a declarat marţi, într-un comunicat, Ben Amadasun, responsabilul pentru Africa al departamentului de conţinut original şi achiziţii al platformei americane.

"Este clar că Africa este plină de povestitori uimitori şi talentaţi care sunt gata să-şi împărtăşească viziunile lor multiple şi să celebreze cultura şi patrimoniul african", a adăugat Amadasun.

Cei şase câştigători vor primi 25.000 de dolari ca persoane fizice şi vor beneficia de formare şi mentorat din partea unor profesionişti din industrie.

Aceştia vor primi, de asemenea, un buget de 75.000 de dolari pentru a-şi crea, filma şi produce scurtmetrajele care vor fi difuzate pe Netflix în acest an, au precizat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) şi Netflix într-o declaraţie comună.

Tinerii regizori au propus proiecte inspirate din marile poveşti populare africane, pe care însă le-au reinventat, şi în mai multe limbi africane. Premiera acestor filme va fi "celebrată" la sediul UNESCO la sfârşitul anului, se arată în comunicat.

Participanţii la concurs trebuiau să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, să locuiască şi să provină dintr-o ţară din Africa Subsahariană şi să aibă o experienţă profesională de minimum doi ani (şi de maximum cinci ani) în industria audiovizuală.

În octombrie anul trecut, UNESCO a publicat un raport, rezultatul a doi ani de muncă, care face pentru prima dată un bilanţ al situaţiei industriei cinematografice şi audiovizuale şi al provocărilor cu care se confruntă aceasta în cele 54 de ţări africane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.