Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satana de Teleorman trebuie judecat pentru subminarea statului de drept. Iar Cotroceniul i-a fost complice!

România nu mai este stat de drept, asta o știm deja.

  • bandă de mafioți a ocupat instituțiile statului, iar Parlamentul face legi pentru infractori și pentru pușcăriași.
  • Marii corupți beneficiază de protecția Guvernului și Parlamentului: fie Legislativul respinge solicitările de cercetare penală, fie este subminată ancheta penală, fie ANAF refuză să recupereze banii furați, iar hoții se pot bucura în tihnă de o avere dobândită ilegal.
  • Ministrul Justiției face toate eforturile pentru a oferi infractorilor instrumente pentru a anula sentințe deja primite.

 

Acestea sunt fapte cunoscute.

Ceea ce cer este ca numitul Liviu Dragnea să răspundă penal pentru subminarea statului de drept. Sunt cel puțin trei infracțiuni contra securității statului de care condamnatul Dragnea este suspect. În primul rând, în mod constant a mințit și a furnizat informații false, ceea ce a pus în pericol securitatea țării. Această faptă se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

 

În al doilea rând, prin comunicarea, la televizor, a informațiilor legate de un memorandum secret al Guvernului – cel referitor la posibila mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim -  este vinovat de divulgarea secretului de stat. Pentru această faptă, pedeapsa este de la 1 la 5 ani.

 

În sfârșit, consider că există suficiente elemente care arată că Dragnea este vinovat de acțiuni împotriva ordinii constituționale – prin încălcarea articolului 3 din legea fundamentală, articol care prevede că România este stat de drept – faptă, pentru care se stă la închisoare până la 25 de ani.

 

Consider că Dragnea n-ar fi putut merge atât de departe dacă președintele României, Klaus Iohannis, nu ar fi fost complicele său. De cele mai multe ori, șeful statului a asistat pasiv la distrugerea statului de drept. Adesea a fost direct implicat, prin promulgarea – fără nici un fel de obiecții – a unor legi în favoarea infractorilor.

 

Dezincriminarea conflictului de interese sau amnistia mascată, prin care aproape zece mii de pușcăriași au fost scoși din închisoare și au început să terorizeze cetățenii cinstiți, sunt doar două exemple ale complicității Dragnea-Iohannis, în subminarea statului de drept.

 

Faptul că, de o vreme, simțind că i se prăbușește sprijinul popular, președintele Iohannis a început să simuleze o confruntare cu PSD-ul, îmi pare destul de puțin convingător. Eu îl consider complice la subminarea statului de drept și cred că ar trebui judecat alături de Liviu Dragnea.

 

Domnul Iohannis ar trebui suspendat din funcție – cel puțin - pentru că a fost partener și aliat politic al celor care au încălcat grav prevederile constituționale în care se afirmă că România este stat de drept și toți cetățenii sunt egali în fața legii.

Știu, mulți vor spune că sunt prea dur, că se simte faptul că locuiesc în Texas, un stat în care se aplică pedeapsa cu moartea și care se poartă dur cu toți cei care încalcă legea. Da, așa este și cred că așa e foarte bine: dacă nu băgăm spaima în marii hoți, nu se vor opri.

De ce plaga corupției este de neoprit, în România?

Pentru că pedepsele sunt mici, iar banii furați nu sunt confiscați imediat, cu tot cu casele și mașinile dobândite prin hoție. Vreți să-i oprim pe hoți? Îi băgăm în celulă și aruncăm cheia, să mai iasă de acolo peste 127 de ani. Începând cu Satana de Teleorman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.