Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satul Cloaşterf din județul Mureş găzduieşte prima ediţie a Taberei Internaţionale Artistice 'Legături, Liaisons, Connections'

planetofhotels.com
Târgu Mureş

Satul Cloaşterf din comuna Saschiz găzduieşte prima ediţie a Taberei Internaţionale Artistice ''Legături, Liaisons, Connections'', prin care se doreşte o interacţiune a comunităţii cu arta, un proiect-pilot propus spre implementare de Daniel Pop, absolvent al studiilor masterale la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş (UAT), specializarea ''Impresariat artistic''.

Tabăra Internaţională de Creaţie Artistică "Legături, Liaisons, Connections" se desfăşoară pe parcursul a cinci zile şi se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni, este coordonată de către lectorul universitar dr. Adriana Boantă şi susţinut de Societatea Antreprenorială Studenţească a universităţii, care sprijină iniţiativa antreprenorială şi coordonează activitatea tuturor incubatoarelor de afaceri din cadrul UAT.

"E vorba de o tabără internaţională artistică cu anumite concepte de care avem grijă, în sensul în care amestecăm artişti în devenire, studenţi de la arte teatrale cu amatori, cu oameni din alte sectoare profesionale. Adică vorbim de oameni, vorbim de legături, vorbim de legăturile sale proprii în corpul său, aliniere corp-trup-suflet. Propunem ateliere prin care explorăm, creăm, petrecem un timp inteligent împreună în aceste zile, cu artişti pe diferite arte aplicate, cum ar fi dans contemporan, expresie corporală, stretching, relaxare, meditare. Avem teatru de animaţie, iar artiştii care predau acest atelier au propus să construiască un fel de instalaţie din plasticuri adunate pentru un mesaj al naturii, al protecţiei naturii, al responsabilităţii fiecăruia faţă de acest subiect. Avem atelierul de modă şi design, tot aşa dintr-un unghi de ecofashion, în ideea în care am cerut participanţilor să-şi aducă câte un accesoriu, câte o haină pe care nu vor să o mai poarte şi să o reconstruim, să facem ceva nou din ea. Deci toate toate aceste arte au acest mesaj de a reconstrui, de a găsi legături noi, de a avea grijă de sine însuşi şi de cei din jur pentru a împărtăşi toate astea împreună", a declarat, pentru AGERPRES, iniţiatorul taberei, Daniel Pop.

Coregraful a precizat că îşi doreşte ca această tabăra să fie organizată în fiecare an, în aceeaşi perioadă astfel încât acest proiect să aibă o identitate, potrivit Agerpres.ro.

Organizatorii susţin că prin această tabără se urmăreşte încurajarea schimbului de practici culturale şi crearea de oportunităţi de colaborare prin propunerea unui dialog activ între scena artelor performative, comunitate şi dezvoltatorii locali, şi facilitarea accesului la cultură a membrilor comunităţii locale prin promovarea schimbului intercultural şi a manifestărilor artistice.

"Proiectul transversal - artistic invită, deci, la o călătorie introspectivă, alături de un grup de artişti naţionali şi internaţionali din România, Franţa şi Mexic, cu o vastă experienţă în practica şi transmiterea cunoştinţelor în artele performative: expresie corporală, dans contemporan, modă şi design - ecofashion, foto-video experimental, teatru de animaţie şi arta interpretării prin cele şapte emoţii. Cinci zile, 10 ateliere, 4 spectacole şi 4 workshop-uri tematice, coordonate de coregraful şi pedagogul Daniel Pop, actriţa de teatru şi film Simona Măicănescu, cuplul de actori marionetişti ai trupei Teatrul pe Roţi din Arad - Nuţi şi Sorin Dorobanţu, artistul vizual şi designer-ul vestimentar EDDIECORPS. Workshop-urile se adresează studenţilor şi iubitorilor de artă, în vederea consolidării legăturii mentor-artist şi a dezvoltării abilităţilor artistice", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Pe parcursul celor cinci zile de tabără, participanţii au acces la metode şi instrumente de formare în domeniul artistic, activităţi de perfecţionare profesională, dezbateri şi formare antreprenorială, iar activităţile artistice se desfăşoară outdoor şi indoor.

Daniel Pop este dansator, coregraf, pedagog, director artistic al companiei ART12PM, fiind elevul lui Gigi Căciuleanu - director al Centrului Coregrafic din Rennes şi director al Baletului Naţional din Chile.

A participat la numeroase workshop-uri, conferinţe, creaţii artistice şi performance-uri realizate la Opera Naţională din Paris, cabaretul parizian "Paradis Latin", Maison des Editions "Entre Chien et Loup", Instituto de Danzas y Artes "Reina Reech" din Buenos Aires, EITAI Queretaro Mexic, Plataforma 322 Produccion Arte y Cultura din Puerto Vallarta Mexic, Institutul Cultural Român din Paris, Université Paris Saint-Denis - Vincennes şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.