Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare: Omul PNL din Comisia SRI, replică dură pentru Daniel Dragomir

daniel dragomir in comisia sri

După ce fostul locotenent-colonel SRI Daniel Dragomir a cerut arestarea sa pe motiv că ar fi divulgat informații secrete din cadrul Comisiei parlamentare de control a activătății SRI, liberalul Cezar Preda îi fostului ofițer o replică dură. Preda susține că nu a încălcat legea și îl acuză pe Dragomir că se face vinovat tocmai de lucrurile de care îl acuză pe el.

Vezi şi: Daniel Dragomir cere ARESTAREA unui deputat PNL. Ce motive invocă fostul colonel SRI

„Cu privire la cele mentionate de dl Dragomir precizez ca, in calitate de parlamentar cu experienta in Comisia parlamentara de control a activitatii SRI, in calitate de fost presedinte al acestui important for parlamentar sunt foarte atent la conditionarile si interdictiile impuse atat de legea privind protectia informatiilor clasificate cat si Hotararea Parlamentului privind organizarea şi funcţionarea Comisiei.

Faptul ca domnul Dragomir a fost implicat in ultimii ani in diverse proceduri judiciare nu il face expert si nu ii da dreptul sa emita cu atat de mare usurinta opinii juridice sau interpretari ale legii din care observ ca spicuieste doar ce ii alimenteaza retorica….publica din pacate.

L-as ruga pe dl Dragomir sa se consulte cu avocatii inainte de a face declaratii publice care ii pot submina statutul de expert pe care l-a cultivat asiduu.

Am convingerea ca daca domnul Dragomir, la sugestia avocatilor, ar fi coroborat dispozitiile art. 13 din HP 30/1993, invocat cu atata emfaza de domnia sa, cu dispozitiile Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate ,respectiv, dispozitii legale care reglementeaza activitatea forului legislativ al acestei tari si statutul parlamentarului, ar fi ajuns la concluzia ca era mai intelept sa nu mute dezbaterile care ar trebui sa se desfasoare in interiorul comisiei, pe la diverse institutii media. Aici ii dau dreptate domnului Dragomir.

Si i-as atrage atentia ca, in repetate randuri ceea ce pretinde atat de doct, ca ar trebui sa fie discutat strict in cadrul Comisiei, se regaseste la emisiunile de seara a caror vedeta a devenit de la o vreme domnia sa cu dezvaluiri senzationale, naucitoare care au fost aduse in prealabil la cunostinta mea si a colegilor mei din comisie.

Atrag atentia ca nu suntem obisnuiti cu acest mod de lucru si daca domnul Dragomir considera ca procedand astfel va pune presiune pe comisie si ma va manipula pe mine sau pe colegii mei in sensul dorit de domnia sa, se inseala”, afirmă Cezar Preda într-un comunicat remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: SCANDAL în Comisia de control a SRI: Manda face apel la 'instituţiile abilitate' împotriva lui Preda

Liberalul mai spune că Daniel Dragomir „e liber, ca orice cetatean, sa faca orice sesizari considera necesare”. dar este de părere că „și abuzul de drept este la fel de sanctionabil in cazul sau ca in cazul oricarul cetatean”.

„Il astept cu aceeasi disponibilitate de care am dat dovada pana acum si sper ca aceste derapaje de comportament ale domnului Dragomir cu privire la care i-am atras atentia atat eu cat si unii colegi parlamentari din cadrul comisiei si care au ramas consemnate in documentele de lucru, sa nu mai paraziteze fondul a ceea ce are de spus sau reclamat petentul, pentru a ne face treaba cu care am fost investiti.

In referire strict la cererea lui de arestare a mea, eu unul fac parte din categoria celor care lupt tocmai pentru ca in spatiul public sa dispara astfel de indemnuri si excesele de orice natura, inclusiv din zona judiciara, sa fie inlocuite de reflexe democratice in respect pentru drepturile omului, prezumtia de nevinovatie si alte elemente in ton cu statutul nostru de tara membra a uniunii europene”, mai spune Cezar Preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.