Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare masivă de paradigmă: Cum s-a transformat China din El Dorado în țară neinvestibilă

pixabay
china economie

Schimbare masivă de paradigmă: Cum a ajuns China din paradisul firmelor vestice, mânate de costuri mici şi forţă de muncă ieftină, să fie acum ”neinvestibilă”?

Promisiunea autorităţilor chineze de a lua măsuri "energice" săptămâna trecută a fost cea mai vocală încercare de până acum de a opri o vânzare a pieţei bursiere care a evaporat aproape 2 miliarde de dolari. Pentru mulţi investitori prezenţi la o conferinţă a Goldman Sachs din Hong Kong, această promisiune a fost prea puţin şi prea târziu, anunță Ziarul Financiar, potrivit Mediafax.

Mai mult de 40% dintre cei intervievaţi de FT în timpul unei sesiuni privind acţiunile chinezeşti organizată miercuri de banca americană au declarat că sunt de părere că ţara este "neinvestibilă". Acest lucru s-a întâmplat la doar o zi după ce vicepremierul ţării a cerut în mod deschis "măsuri mai energice şi mai eficiente pentru a stabiliza piaţa şi a stimula încrederea".

"Numărul atât de mare de persoane din Hong Kong care votează "nu" [pentru acţiunile chinezeşti] este destul de mare în raport cu baza constructivă a echipei locale pe care o găseşti de obicei", a declarat Timothy Moe, strateg şef pentru acţiuni în Asia-Pacific la Goldman Sachs, adăugând că rezultatele sondajului au fost "emblematice" pentru dificultăţile cu care se confruntă piaţa bursieră chineză.

Traderii, administratorii de active şi fondurile speculative au declarat pentru Financial Times că, după un deceniu de intrări constante de capital străin pe pieţele chinezeşti, încrederea investitorilor la nivel mondial a fost zdruncinată de trei ani de pierderi continue, uşurate doar de creşteri trecătoare care s-au stins rapid.

Această aversiune faţă de acţiunile chinezeşti în rândul investitorilor globali s-a consolidat în ultimele 12 luni datorită creşterii economice mediocre, a crizei nerezolvate din sectorul imobiliar, a sprijinului guvernamental insuficient pentru pieţe şi a relaţiilor diplomatice tensionate dintre Beijing şi Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.