Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Alexandru Petria: 'Numele lui Dumnezeu a ajuns un paria'

Google Plus
Alexandru Petria

Spațiul public s-a inflamat după declarația lui Ludovic Orban despre recursul la valorile creștine. Mulți l-au atacat fără menajamente, de pe pozițiile neoliberalismului ateu, alții i-au pus la îndoială adevărul din spatele cuvintelor, suspectând că liderul liberal încearcă o repoziționare politică oportunistă, spre zona conservatoare. Oricum, este nefiresc ce se întâmplă.

O poziție extrem de dură a avut scriitorul Alexandru Petria despre chestiune, pe Facebook: ”Ce vuiește internetul progresist, fiindcă Ludovic Orban a vorbit despre Dumnezeu!

Nu-s căzut din podul casei să-l cred, după ce și-a bătut joc de tot ce înseamnă credință în perioada când a fost premier. Ai cum să uiți închiderea bisericilor, batjocura îngropatului morților în saci de plastic, propaganda care susținea că molima mai că te-ar mușca precum o haită de câini la slujbe? Sunt și altele- le-am omis sigur de nervi.

Numele lui Dumnezeu a ajuns un paria, se vede.

Dar, după dezgustătoarea fățărnicie a lui Orban, te umple și mai mult dezgustul de reacțiile stârnite de mințile trotinetiștilor, a hipsterimii, a celor pe care, dacă-i întrebi amănunțit, nu știu mai nimic despre viață, în afara șobolănelii într-o multinațională. De unde au apărut ăștia, aproape peste noapte? Ce bărbat i-a născut și le-a dat să sugă ca să crească?”

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.