Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCRISOARE către Klaus Iohannis: 20 de asociații de elevi îi cer să PROMULGE de URGENȚĂ legea care dă acces la educație online

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis coroana

E apel de  ultimă oră către Klaus Iohannis. Elevii vor să poată continua cursurile online și pe viitor. 20 de asociații și federații de elevi, studenți și părinți îi cer președintelui Klaus Iohannis să promulge legea care prevede asigurarea accesului la educație online pentru toți elevii și profesorii, conform Mediafax.

Citește și: Nebunie TOTALĂ la vămile din România: Aproape 90.000 de oameni au trecut granițele, DOAR 28 au fost refuzați

Potrivit unei scrisori deschise semnate de Consiliului Național al Elevilor și peste 20 de asociații și federații de elevi, studenți și părinți, Legea nr. 327/2020 este o inițiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educație online pentru toate categoriile de elevi și profesori.

Astfel, procesul de educație va putea continua independent de evoluția epidemiei.

„Această inițiativă legislativă trebuie promulgată de urgență și implementată cu rigurozitate, astfel încât luna septembrie va fi o lună în care toți elevii se vor întoarce la școală, nu doar cei care au un statut socio-economic confortabil”, se arată în scrisoare.

Semnatarii susțin digitalizarea echitabilă a educației.

„Procesul instructiv-educativ trebuie să devină unul participativ, incluziv, transparent și să se plieze pe realitatea impusă de evoluția tehnologică”, au subliniat semnatarii scrisorii deschise.

Aceștia au arătat că, din 11 martie 2020, atunci când cursurile au fost suspendate, 900.000 de elevi din România au fost lăsați în afara sistemului public de învățământ, iar dreptul lor la educație a fost încălcat.

„Educația nu a putut continua în comunitățile dezavantajate, acolo unde dispozitivele conectate la Internet și accesul la rețelele educaționale rămân o utopie. Dreptul la educație a fost încălcat pentru că statul român nu a furnizat accesul la școala online pentru elevii și profesorii care trăiesc la limita subzistenței”, au subliniat semnatarii scrisorii deschise.

Aceștia consideră efectele situației s-au transpus în rezultatele îngrijorătoare la Evaluarea Națională, unde jumătate dintre elevii din mediul rural nu au putut obține o notă de promovare la Matematică, dar și la examenul de Bacalaureat, unde a fost înregistrată cea mai scăzută rată de promovare din ultimii 6 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.