Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă adresată Majestăţii Sale Regelui Mihai I

Majestate,

Sunt unul dintre milioanele de supuşi ai Majestăţii Voastre, admirator al Casei Regale a României, susţinător al monarhiei, adevărata formă ce ar fi trebuit să domnească în Ţară, după 1989, când regimul impus samavolnic de bolşevici peste bogatele noastre plaiuri a cazut. De asemenea, prin voinţa bunului Dumnezeu, sunt, astăzi, şi deputat român. Numele meu este Ninel Peia.

Majestate,

Fac un umil apel la bunătatea Majestăţii Voastre pentru a se apleca asupra acestor câteva rânduri în care se regăseşte o rugăminte adresată Majestăţii Voastre, Regele meu şi al tuturor românilor.

Majestate,

Ca şi ceilalţi români, am luat la cunoştinţă decizia Majestăţii Voastre şi a Casei Regale de a-i retrage principelui Nicolae atât poziţia pe linia de succesiune la Coroană, cât şi titlurile sale regale. Nu am nici puterea, nici căderea şi nici obrăznicia de a comenta în vreun fel decizia Majestăţii Voastre. Nu am în gând să sfidez Casa Regală sau să ştirbesc in vreun fel imaginea Alteţei Sale Regale principesa Margareta sau al oricărui membru al Familiei Regale. Dar îndrăznesc să ridic către Majestatea Voastră o fierbinte rugăminte.

Majestate,

Majoritatea celor care admiră astăzi Casa Regală, şi eu însumi, facem apel la înţelepciunea Regelui Nostru pentru a reveni asupra deciziei luate în legătură cu principele Nicolae, astăzi domnul Nicolae Mihai Medforth-Mills.

Majestate,

Vremurile pe care le trăim mai au multe de făcut pentru a îndrepta fărădelegile istorice, însă Poporul, Neamul Românesc începuse să vadă în principele Nicolae o şansă de întoarcere la monarhie. Cândva, într-un orizont pe care ni-l dorim a fi cât mai apropiat de chiar această clipă. Principele Nicolae se conturase ca o personalitate care deşi mai are multe de învăţat pe calea regală, devenise deja un exemplu de moderaţie şi respect, impunea o anumită atitudine şi făcuse paşi importanţi către inima Neamului nostru. Oamenii de rând au început să-l simtă pe principele Nicoale ca unul dintre cei ce ar putea fi model, dar şi lider. Încetul cu încetul, părea că principele Nicolae va putea fi o bună călăuză pentru români, şi ar fi purtat cu demnitate aura unui Rege iubit şi iubitor de Ţară şi Popor.

Majestate,

Aplecaţi-vă către rugămintea noastră, întrebaţi-vă încă o dată inima şi cântăriţi şi vorbele supuşilor Voştri, noi cei care am venit cu speranţă în faţa înţelepciunii de care Aţi dat întotdeauna dovadă şi redaţi-ne speranţa de care avem atâta nevoie.

Majestate, vă asigur de întreaga mea preţuire, atât ca semnatar al acestor rânduri, cât şi ca demnitar român.

Trăiască Regele!

Ninel Peia, deputat român

www.ninelpeia.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.