Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se vrea o revizuire mai largă a Constituției. Intră în calcul și familia tradițională?

referendum

„Considerăm că reforma constituţională ar trebui să fie cumva un pic mai largă (...) Preşedintele a fost de acord ca iniţiativa «Fără penali în funcţii publice» va trebui să facă parte din această revizuire, pentru că are un milion de semnături în spate", a declarat Dan Barna, la ieşirea de la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Adică cele trei milioane de semnături din spatele revizuirii privind căsătoria firească nu erau bune, inițiativa nu era legitimă, trebuia împiedicată și sabotată „pas cu pas"; doar cele 800.000 semnături useriste sunt valabile, doar revizuirea susținută de ele e legitimă, nu-i așa?

Dar chiar, dacă tot se intenționează o revizuire „mai largă" a Constituției decât cele recomandate de referendumul consultativ, lărgire bazată pe semnăturile strânse pentru inițiativa „Fără penali", de ce nu am cere să se facă și revizuirea definiției căsătoriei, în baza susținerii mult mai mari pe care a avut-o, prin semnături, inițiativa „Familia tradițională"? 

În fond, 92% din votanți au vrut-o, iar dacă nu s-a strâns cvorumul a fost pentru că unora le-a fost teamă că votând la o întrebare cu o formulare prea vagă, scapă Dragnea.
Între timp, problema Dragnea s-a rezolvat, nu mai riscăm nimic.

Deci, de ce, dacă tot vom vota pentru revizuirea Constituției fără să ne fie teamă de Dragnea, să nu votăm liber pentru o revizuire care să cuprindă și definiția căsătoriei tradiționale, deja susținută de 3.5 milioane votanți?

Scrieți toți pe paginile Coaliției pentru Familie și Platformei Împreună sau altor asociații creștine și cereți-le să strângă minimul de 5-600.000 semnături. Nu e nevoie de 3 milioane. 

Dacă tot se pune de revizuirea Constituției, ne organizăm și noi un pic?

____

Comentariu de Gabriel Popa, invitat

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.