Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile în vârstă sunt cele mai expuse riscului

Dreamstime
poluare

O descoperire recentă evidențiază o conexiune alarmantă între poluarea atmosferică și creșterea numărului de sinucideri. Studiul arată că, odată cu intensificarea poluării, crește și incidența sinuciderilor, această tendință fiind mai accentuată printre femeile mai în vârstă decât se anticipase.

Deși efectele nocive ale poluării asupra sănătății fizice sunt bine documentate, acum se acumulează dovezi care subliniază impactul negativ asupra stării de bine mentale. Cercetarea condusă de Dr. Tamma Carleton și colegii săi de la Universitatea din California a explorat în profunzime această corelație.

Ei s-au concentrat asupra perioadelor în care nivelurile de poluare cresc din cauza inversiunilor de temperatură, un fenomen care captează poluanții în anumite orașe.

Ce spun datele, și de ce femeile în vârstă sunt deosebit de vulnerabile

Analizând datele din 2000 până în 2019, cercetătorii au observat o creștere cu 25% a ratelor de sinucidere în județele chinezești în timpul creșterii poluării cauzate de inversiunile de temperatură. Ei au constatat că femeile în vârstă sunt cele mai expuse riscului, cu o probabilitate de sinucidere de 2,5 ori mai mare.

Deși nu este clar de ce femeile în vârstă sunt deosebit de vulnerabile, studiul subliniază necesitatea de a aborda impactul poluării aerului asupra sănătății mintale prin politici publice, mai degrabă decât doar prin intervenții individuale.

Reducerea poluării aerului în orașele chinezești, datorată unor surse de energie mai puțin poluante, a demonstrat deja efecte pozitive în ceea ce privește scăderea ratelor de sinucidere.

Această cercetare nu numai că pune în lumină efectele dăunătoare ale poluării aerului asupra sănătății mintale, dar evidențiază, de asemenea, beneficiile potențiale ale tranziției către surse de energie regenerabilă, scrie incredibilia.ro.

Prin prioritizarea energiei curate și reducerea poluării, țările pot nu numai să îmbunătățească sănătatea publică, ci și să abordeze creșterea îngrijorătoare a ratelor de suicid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.