Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shimon Peres, fostul președinte al Israelului, a făcut atac cerebral

Barack Obama, Shimon Peres

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, laureat al premiului Nobel pentru pace, spitalizat marţi seară în apropiere de Tel Aviv după un accident vascular cerebral, a fost pus în comă indusă, a anunţat biroul său într-un comunicat, informează Reuters.

După ce transmisese iniţial că Peres se află într-o stare stabilă şi că este conştient, biroul fostului preşedinte israelian a făcut referire la "o schimbare în starea sa" de sănătate. "Medicii săi au decis să-l plaseze în comă indusă şi să-l intubeze pentru a uşura tratamentul. În câteva minute, Peres va fi supus unui RMN pentru a evalua mai precis starea sa", a anunţat biroul său, potrivit AFP.

Citește și: Nici în filme nu vezi așa ceva: MĂCEL la o piscină între tineri / VIDEO

Mass media israeliene au informat că Peres se află în stare gravă şi şi-au trimis jurnaliştii la Ramat Gan, în apropiere de Tel Aviv, unde se află spitalul Tel-Hashomer, cel mai mare spital israelian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacţionat rapid la vestea spitalizării. "Shimon, te iubim şi întreaga naţiune speră să te faci bine", i-a urat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu într-o declaraţie difuzată pe Facebook. Netanyahu s-a întreţinut cu directorul spitalului pentru a se informa cu privire la starea de sănătate a lui Peres.

Citește și: DESCOPERIREA anului în Argentina: Ce au găsit oamenii de știință / VIDEO

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a mai avut în ianuarie două episoade cardiace în interval de 10 zile şi a fost spitalizat de două ori.

Unul dintre artizanii acordurilor de pace de la Oslo din 1993, Shimon Peres a primit premiul Nobel pentru pace în 1994, împreună cu fostul premier israelian Yitzhak Rabin şi cu fostul lider palestinian Yasser Arafat, ambii decedaţi.

Citește și: NIMENI nu ți-a spus asta când te urci în avion: Lucrurile pe care puțină lume le află și nu pentru că ar fi SECRETE

Ultimul om politic încă în viaţă provenit din generaţia părinţilor fondatori ai statului Israel, ministru în numeroase guverne, Peres şi-a asumat în mai multe rânduri funcţia de prim-ministru, apoi de preşedinte al statului Israel în perioada 2007-2014.

Ajuns la vârsta de 93 de ani, Peres a rămas deosebit de activ prin intermediul Centrului Peres pentru pace, care promovează coexistenţa între evrei şi arabi, titrează agerpres.ro.

Citește și: Un britanic și-a scos soția la vânzare pe eBay: Care e motivul și cât cere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.