Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sibiul înregistrează o premieră: Șoferi amendați pentru zgomotul produs de mașini

europafm.ro
amenda politie

Patru șoferi au fost amendați în noaptea de vineri spre sâmbătă de polițiștii din Sibiu pentru zgomotul produs de mașinile pe care le conduceau.

Polițiștilor rutieri sibieni au verificat, în premieră, în nopatea de vineri spre sâmbătă, normele fonice ale autovehiculelor în municipiul Sibiu și în localitatea Șelimbăr.

Zonele au fost alese după ce mai mulți cetățeni au sesizat că șoferii conduc autovehicule ce produc zgomot puternic și care deranjează liniștea publică. Este vorba despre Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul General Vasile Milea, Calea Dumbrăvii, Piața Unirii, strada Bâlea din municipiul Sibiu, dar și Prelungirea Mihai Viteazu din Șelimbăr.

Astfel, cu ajutorul unui sonometru, polițiștii au depistat și sancționat patru șoferi care conduceau autoturisme ale căror sisteme de evacuare fuseseră modificate ilegal producând astfel un nivel de zgomot peste cel prevăzut de normele tehnice ale autoturismelor în cauză. Șoferii au fost amendați atât pentru modificările aduse autovehiculelor, cât și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, amenda aplicată fiind însoțită și de retragerea certificatului de înmatriculare a mașinilor.

Pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au depistat și sancționat contravențional și un conducător auto aflat sub influența alcoolului, dar și un șofer care a depășit limita de viteză cu peste 70 de km/h.

În total, au fost controlate și verificate peste 30 de autovehicule, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei. Au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.