Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie disperată în Venezuela: Decizia fără precedent luată de liderii țării

sonda petrol

Situaţie disperată în Venezuela, ţara cu cel mai mult petrol din lume. Extracţia este în mare pericol. Venezuela a ajuns într-o situaţie paradoxală. Chiar dacă stă pe cea mai mare rezervă de petrol din lume, nu mai are bani să o exploateze. Reuters scrie că producţia de petrol a Venezuelei va ajunge în 2016 la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani. Numai în ultimele 12 luni cantităţile zilnice extrase au scăzut cu 9%.

Citeşte şi: Traian Băsescu recunoaște: 'DNA e instrument de eliminare a politicienilor incomozi'

Companiile petroliere din Venezuela nu au mai avut bani pentru investiţii în echipamente petroliere noi. De asemenea, nici cele deja existente nu mai sunt reparate pentru că datoriile către furnizori nu au mai fost achitate de multă vreme. Economia Venezuelei este în scădere puternică de la prăbuşirea preţurilor petrolului, în 2014, iar liderii opoziţiei afirmă că situaţia nu se va îmbunătăţi fără schimbarea guvernului.

Vezi şi: Traian Băsescu și-a ieșit din fire: S-a certat cu un jurnalist, la România TV

Aproape 90 la sută dintre venezueleni spun că nu au suficienţi bani ca să-şi cumpere mâncare sau pur şi simpu nu au de unde face rost de alimente. Datele apar într-un studiu făcut de trei universităţi. Din cauza inflaţiei galopante, dar şi a rafturilor goale din magazine, tot mai mulţi venezueleni mănâncă doar o dată pe zi, şi atunci prost. La toate astea se adaugă criza de electricitate, care aproape că paralizează economia şi criza politică. Venezuela va organiza referendum pentru demiterea preşedintelui Nicolas Maduro. Consiliul Naţional Electoral a aprobat proiectul referendumului, după ce opoziţia a strâns două milioane de semnături în acest sens, chiar dacă numai 1,3 milioane au fost validate, anunţă Digi 24. Mai sunt însă multe obstacole de trecut. Va fi nevoie de încă patru milioane de semnături pentru convocarea consultării populare. Apoi, pentru ca Nicolas Maduro să fie destituit, 7,5 milioane de oameni trebuie să voteze demiterea.

Opoziţia şi-ar dori ca referendumul să aibă loc anul acesta, dar Consiliul Electoral nu a fixat data. Ales în 2013, pentru un mandat de şase ani, Nicolas Maduro este considerat responsabil de situaţia economică dezastruoasă din ţară.

Citeşte şi: Cel mai cunoscut predicator musulman a primit ani grei de pușcărie: Ce acuzații i se aduc în Anglia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.