Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație fără precedent în Israel: bătălie pe muchie de cuțit între Netanyahu și Benny Gantz

În Israel se organizează, pentru a treia oară în mai puțin de două luni, alegeri parlamentare pentru a-i desemna pe cei 120 de membri ai viitorului Parlament, Knesset. Bătălia se dă între Benjamin Netanyahu, premier în funcție și pretendentul Beny Gantz.

Citește și: SONDAJ CURS în București: Gabriela Firea domină plutonul. Traian Băsescu și Rareș Bogdan cei mai bine poziționați. Urmează jolly joker-ul Nicușor Dan

În urma alegerilor, președintele Israelului, Reuven Rivlin, consultă mai întâi partidele pentru a vedea ce nume propun acestea pentru a încerca formarea guvernului. Este apoi desemnat cel cu șansele cele mai mari pentru a forma o coaliție. Această personalitate nu este neapărat liderul partidului care este cel mai mult reprezentat în Parlament. Astfel, în 2009, partidul centrist Kadima obținuse cele mai multe mandate dar nu reușise să facă o coaliție viabilă. Sarcina i-a revenit atunci lui Beniamin Netaniahu al cărui partid conservator, Likud, obținuse mai puține mandate decât Kadima dar reușise să lege alianțe. După ultimele alegeri din septembrie, președintele statului îi însărcinase rând pe rând pe Beniamin Netaniahu și pe centristul Benny Gantz să formeze un guvern dar ambii eșuaseră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.