Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicit deschiderea de urgenta a punctelor de prim-ajutor de la Universitate si Grozavesti!

Principalele cauze pentru gravele probleme ale serviciilor de sanatate din Capitala sunt subfinanțarea și personalul insuficient, pe toate palierele, si nu calitatea acestora.

Un inventar sumar al problemelor cu care se confruntă Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București ne arată că cinci dintre spitalele din subordinea municipalității își desfășoară activitatea, integral sau parțial, în clădiri cu risc seismic ridicat, care necesită consolidări, alte două unități – Spitalul „Prof. dr. Alexandru Obregia” și cel de Stomatologie – au nevoie urgentă de reparații, iar investiția de 40 milioane de euro demarată la Spitalul „Victor Gomoiu” este blocată din cauza neînțelegerilor birocratice dintre autoritatea contractantă și consultantul ales.

Un alt punct nevralgic îl reprezintă medicina școlară, unde sunt acoperite mai puțin de jumătate din posturile de doctori necesare, ceea ce face ca un medic să asigure asistența pentru 3.000 – 5.000 de copii, față de norma stabilită la sub 2.000. Din acest motiv, multe cabinete medicale din școli nu funcționează sau funcționează în regim de avarie. În același context, mi-a fost semnalat faptul că punctele de prim-ajutor amplasate în Pasajul de la Universitate și în complexul Grozăvești nu sunt funcționale de ceva vreme, deși utilitatea lor este mai presus de orice îndoială. Dacă voi câștiga alegerile, una dintre primele măsuri va fi redeschiderea acestor puncte de prim ajutor, atât de necesare populației. Asta dacă administrația liberală de laBucurești nu face acest lucru, în perioada următoare, așa cum ar fi normal. Solicit ca parlamentar și cetățean o acțiune imediată în acest sens. Pentru că sistemul de sănătate din București este oricum în suferință.

Este limpede că sistemul medical al municipalității necesită o reașezare atât din punct de vedere al funcționalității cât mai ales al sustenabilității bugetare, pentru că degeaba avem spitale și cabinete medicale, dacă ele nu asigură serviciile așteptate de populație. În acest sens, vom propune un plan coerent de măsuri, bazat pe soluțiile care se vor degaja din discuțiile pe care le purtăm în această perioadă cu toți cei implicați în acest sistem.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.