Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul modular din curtea Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Miercurea Ciuc a fost finalizat

www.informateca.ro
Spital modular

Capacitatea secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost extinsă cu zece paturi, după ce a fost finalizat spitalul modular, realizat cu finanţarea Consiliului Judeţean Harghita.

Extensia modulară a fost realizată din şapte containere, amplasate în curtea secţiei de Boli Infecţioase, care dispun de dotările necesare pentru îngrijirea bolnavilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Konrad Judit, a declarat marţi, la ceremonia de inaugurare, că este o zi specială, iar realizarea spitalului modular reprezintă un lucru foarte important, care duce la creşterea capacităţii de cazare, dar oferă şi posibilitatea de izolare a pacienţilor.

Un al optulea container este folosit ca vestiar pentru personalul medical care lucrează la secţia respectivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a precizat că investiţia s-a realizat în trei săptămâni şi are o valoare totală de 245.000 lei.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Jumătate din containere au fost achiziţionate direct de Consiliul Judeţean, iar celelalte au fost cumpărate de Spitalul Judeţean de Urgenţă, din fonduri primite tot de la Consiliul Judeţean.

"În trei săptămâni s-a reuşit această investiţie. Eu sper că nu numai acum, ci şi în continuare sănătatea va fi tot pe primul loc, pentru că suntem pasibili de evenimente noi, de pandemii sau de continuarea acestei pandemii. Trebuie să punem accent pentru a ocroti, a proteja şi a putea susţine personalul medical. Noi nu luăm decizii în locul specialiştilor, specialiştii ce solicită, acolo CJ-ul trebuie să vină cu susţinere şi aşa s-a realizat şi această extensie modulară", a spus Borboly.

La rândul său, prefectul judeţului Harghita, Ion Proca, a apreciat colaborarea pe care instituţiile din judeţ au avut-o în ultimele două luni, susţinând că după terminarea pandemiei este nevoie de elaborarea unei strategii de sănătate a judeţului.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

"Ceea ce am reuşit noi în ultimele aproape două luni este, în mod evident, o mare familie, care a avut curajul, pentru că lucrurile importante se fac cu mult curaj, cu iniţiativă şi asta, din fericire, nu a lipsit. Ne lipseau multe şi ne lipsesc multe, mă gândesc că după ce vom termina cu bine acest episod, vom contribui toţi, după acest rodaj, la crearea unei strategii de sănătate a judeţului foarte detaliată, foarte profundă, serioasă, pentru că se vede bine cât de important este să ştii ce să faci, să ai cu ce să faci şi să ai, mai ales, cu cine să faci", a arătat prefectul Ion Proca.

Prezentă la eveniment, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi a vorbit despre un exemplu de colaborare, în sprijinul sistemului sanitar.

"Ceea ce ne-a lovit foarte brusc şi neaşteptat a declanşat aici o colaborare fără precedent pot să spun, în care, indiferent de apartenenţă profesională, etnică, politică, toată lumea s-a raliat în rezolvarea problemelor judeţului. Judeţ unde este cunoscut că avem o infrastructură spitalicească destul de învechită, care, cândva, în urmă cu 50-60 ani a fost funcţională, dar acum devine tot mai neîncăpătoare. (...) Vreau să dau exemplu tuturor şi altor judeţe şi altor regiuni că se poate şi noi, care am fost acuzaţi aici de dezbinare, cred că am adus cel mai bun exemplu de colaborare în situaţia actuală", a spus dr. Tar Gyongyi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.