DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

START pentru Legea “Fiecare copil la grădiniță”

În România, ponderea copiilor care merg la grădiniță sau care sunt încadrați în forme oficiale de educație este sub 10% în totalul copiilor sub 3 ani, conform ultimelor date disponibile Eurostat. Spre deosebire de Danemarca unde 7 din 10 copii sunt încadrați într-o formă oficială de educație, România se plasează pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește educația preșcolară.

Mulțumesc Asociației OvidiuRo pentru dăruirea cu care s-a luptat să avem Legea „Fiecare Copil la grădiniță”, azi în vigoare, prin care se acordă tichete de 50 de lei pentru a încuraja prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie și este condiționat de prezența zilnică a celor mici. Am fost alături în acest proiect, la fel ca și Claudia Boghicevici, Mihaela Grecu sau Raluca Turcan, într-un proiect de suflet care a adunat parlamentari din toate partidele politice. Acest rezultat este un model de colaborare a societății civile cu partidele politice și a Parlamentului cu Guvernul. Acum trebuie să urmărim atenți aplicarea sa începând cu acest an. Rata abandonului școlar ar trebui să se reducă semnificativ în urma acestei măsuri.

Acesta a fost pasul necesar după campania pe care am coordonat-o acum 4 ani „Ai în plus o carte, dă-o mai departe”, prin care am construit primele mini-biblioteci în sute de grădinițe din mediul rural, în majoritatea județelor țării. Suportul l-am primit atunci din partea Găștii Zurli conduse de Mirela Retegan și a colegelor mele implicate în activitatea politică din județele beneficiare. Detalii aici: www.andreeapaul.ro/proiecte/copiii-sunt-speranta/

Educația este baza unei societăți, iar sărăcia este principala consecință a lipsei de educație. Pentru dezvoltarea noastră umană avem nevoie de educație ca de oxigen. România are nevoie ca fiecare copil să meargă la grădiniță, la o grădiniță plină cu jucării, cu cărți de colorat și de povești.


COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.