Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Aproape 90% dintre muncitorii din fabrici au un salariu net de cel mult 3.000 de lei

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Aproape 90% dintre muncitorii din fabricile din România încasează lunar sume nete de până la 3000 de lei, în timp ce 66,6% dintre specialiştii de producţie au venituri lunare nete între 2.200 şi 4.000 de lei, potrivit unui studiu realizat în februarie de o agenţie de cercetare de piaţă, în rândul a 420 de lucrători în fabrici, pe un eşantion reprezentativ naţional.

Doar 18% dintre muncitorii din fabricile din România (blue collars) se declară nemulţumiţi de locul de muncă, iar în rândul inginerilor, procentul scade şi mai mult, la doar 9%. Dacă ne uităm la motivele de satisfacţie la locul de muncă, vedem că 42% declară că sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de beneficiile salariale. În acelaşi timp, 66% dintre ei susţin că atmosfera de la locul de muncă este una plăcută.

Pe de altă parte, studiul realizat de IZI Data relevă faptul că puţin peste jumătate dintre lucrătorii români din fabrici beneficiază de prime/tichete de Paşte şi Crăciun. De asemenea, aceştia beneficiază de transport către locul de muncă şi de asigurarea costurilor legate de masă. Un alt avantaj resimţit atât în rândul muncitorilor din fabrici cât şi al specialiştilor de producţie sunt sporurile pentru orele suplimentare. Mai exact, 35% dintre ei spun că beneficiază de acestea. În ceea ce priveşte asigurările de sănătate private, 20% dintre muncitori (blue collars) deţin un abonament medical.

"Inginerii tind să-şi păstreze acelaşi loc de muncă. În cazul muncitorilor, dinamica este mai ridicată. Vechimea angajaţilor din fabrici se remarcă în rândul categoriei specialiştilor în producţie, 36% având o vechime de peste zece ani. În rândul muncitorilor se remarcă o dinamică mai ridicată: 59% au o vechime mai mică de cinci ani, în timp ce 33% au o vechime de sub doi ani", potrivit studiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.