Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Românii, îngrijoraţi de defrişările de păduri, încălzirea globală şi calitatea slabă a aerului

bihorstiri.ro
defrisare

Peste o treime dintre români (37%) se declară îngrijorată de defrişările de păduri, atunci când vine vorba despre problemele legate de mediu, reiese din datele unui studiu publicat, marţi, de ING Bank.

În topul motivelor de îngrijorare referitoare la protecţia mediului se mai află încălzirea globală (34%) şi calitatea aerului (31%), potrivit Agerpres.

Totodată, românii sunt îngrijoraţi de schimbările climatice (29%), poluarea apei (29%), poluarea solului (24%), gestionarea deşeurilor (23%) şi epuizarea resurselor naturale (16%).

În acelaşi timp, o treime dintre români se aşteaptă ca instituţiile financiare să educe şi să crească nivelul de conştientizare în rândul angajaţilor, clienţilor şi a altor persoane implicate în ceea ce priveşte cauzele de mediu. Aproape un sfert consideră că acestea trebuie să susţină cauzele de mediu prin intermediul organizaţiilor non-guvernamentale (ONG-uri) sau a fundaţiilor caritabile.

În ceea ce priveşte propria implicare în cauze de sustenabilitate sau în relaţia cu organizaţiile non-guvernamentale, aproape jumătate dintre români donează deja sau intenţionează să doneze. Dintre aceştia, 20% spun că vor să se implice, însă nu ştiu cum.

Pentru persoanele care doresc să se implice într-o cauză de mediu, ING Bank şi Fundaţia Conservation Carpathia derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucţia ecologică din zone tăiate în Munţii Făgăraş. Cei ce vor să contribuie pot dona direct din aplicaţia Home'Bank (în cazul clienţillor ING) sau prin transfer bancar către Fundaţia Conservation Carpathia.

"Fondurile vor contribui la recrearea de ecosisteme naturale mai rezistente la impactul schimbărilor climatice, prin găsirea speciilor celor mai potrivite pentru replantare. Acest proces are nevoie de documentare, personal specializat, lucrări de pregătirea a solului, respectiv creşterea şi pregătirea puieţilor în pepinierele proprii, folosind seminţe locale şi fără a interveni cu pesticide sau alte substanţe chimice. Totodată, reconstrucţia ecologică oferă oportunităţi de muncă pentru localnici, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să trăiască din tăierea de lemne", se arată într-un comunicat de presă al băncii.

Studiul privind îngrijorările populaţiei faţă de protecţia mediului a fost realizat în luna iunie de compania Ipsos pentru ING Bank.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,4 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în anul 1994, ING Bank România este a patra bancă în Top 10 bănci locale, cu peste 1,7 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.