Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Un nou medicament antiviral reuşeşte să oprească transmiterea coronavirusului în doar 24 de ore

ClickPharm
Colchicina capsule medicament

Un nou medicament antiviral reuşeşte să oprească transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2 în doar 24 de ore, arată un studiu efectuat de Institutul de Ştiinţe Biomedicale al Universităţii de Stat din Georgia, relatează Exquis.ro.

Vaccinul ar putea aduce sfârşitul pandemiei de COVID-19, dar până atunci un medicament ar putea fi folosit pentru a preveni răspândirea coronavirusului care provoacă această boală. Ori, conform unui studiu realizat de Institutul de Ştiinţe Biomedicale al Universităţii de Stat din Georgia, noul medicament antiviral MK-4482/EIDD-2801, sau Monulparivir, poate opri „cu totul” transmiterea noului coronavirus în numai 24 de ore, relatează hotnews.ro.

Monulparivir, conceput inițial pentru tratarea gripei

„Este prima demonstraţie a unui medicament administrabil oral care blochează repede transmiterea SARS-CoV-2, aşa că s-ar putea să fie revoluţionar”, scriu cercetătorii într-un articol publicat în revista „Nature Microbiology”, potrivit sursei citate.

Noul medicament antiviral a fost dezvoltat la Emory University din Atlanta de compania de inovare Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), licenţiată de Ridgeback Biotherapeutics în parteneriat cu Merck & Co. Monulparivir a fost iniţial conceput să trateze gripa şi să împiedice propagarea virusului.

Potrivit unor teste efectuate pe dihori, s-a observat că micii carnivori prezentau o reducere a volumului de particule virale. Apoi dihorii supuşi testelor au fost alăturaţi unora care nu fuseseră trataţi. Niciunul din dihorii din al doilea grup nu a fost infectat cu COVID-19. „Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu uşurinţă SARS-CoV-2, dar cei mai mulţi nu fac o boală gravă, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adulţii tineri”, afirmă doctorul Robert Cox, coautorul principal al studiului.

Citește și: Nicolae Ciucă și Nelu Tătaru, chemați de urgență la Palatul Cotroceni: Klaus Iohannis a convocat o ședință

Dacă datele observate la dihori se vor confirma la oameni, pacienţii cu COVID-19 trataţi cu noul medicament antiviral ar putea deveni non-infecţioşi după 24 de ore de la începerea tratamentului. Monulparivir este în prezent în faza avansată a testelor clinice II/III, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.