Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Victor Ciorbea s-ar fi decis: SESIZEAZĂ CCR, așa cum i-a cerut Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Ciorbea intalnire

OUG emisă de guvern pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală a scandalizat multă lume. În numai 3 zile consecutive de proteste, peste 600.000 de oameni au ieșit în stradă. Președintele Klaus Iohannis a mers la CSM pentru a găsi o soluție care să oprească efectele ordonanței, iar apoi s-a văzut cu Avocatul Poporului. Lui Victor Ciorbea, președintele i-a cerut să atace la CCR OUG emisă de guvern pe modelul legii insolvenței în 2013, și ea ajunsă la CCR prin intermediul instituției Avocatului Poporului.

Așa cum anunțam încă de joi de la prânz, Ciorbea va ataca OUG și totul se va petrece vineri. În plus, Ciorbea a fost pus sub presiune și de procurorul general. Augustin Lazăr  a mers și mai departe și a trimis la Avocatul Poporului chiar cererea ce trebuie să ajungă la CCR.

În cazul în care informațiile noastre se vor confirma și Ciorbea va ataca la CCR OUG emisă de guvern, Curtea trebuie să analizeze cererea Avocatului Poporului. CCR va decide dacă OUG e constituțională sau nu. Până la o decizie a CCR, efectele OUG vor fi suspendate.

Dacă CCR decide că Ordonanța e constituțională, ea va intra în vigoare și se va aplica. Dacă verdictul va fi de neconstituționalitate, ea va fi anulată, iar PSD va fi nevoit să meargă, în Parlament, cu un proiect de lege pentru modificările ce erau precizate în Ordonanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.