Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talentul de a pierde talentele ne duce în topul rușinii mondiale: locul 133 din 138 de țări analizate în Raportul Global al Competitivității

La români, ești electrocutat când te uiți la televizor. Nu se vorbește despre economie, despre talente, nici despre proiecte sau idei. Vezi doar spume și electroșocuri. De ce? Doar asta face rating pe fondul depresiei naționale? Restabilirea nevoii de a crede și de a fi un bun profesionist sunt obligatorii la români.
Cum?
  • Din realitățile pozitive. Din succese reale, muncite și dovedite. Mai știți cum evoluează proiectul de la Măgurele unde se construiește cel mai mare laser din lume? Dar despre invențiile românești care au luat zeci de medalii de aur și argint la ultimul Salon Mondial de Inventică de la Geneva?
  • Din evidențierea talentelor. Le avem, dar trec aproape neobservate în dezbaterea publică de la noi. Sunt apreciate, în schimb, peste hotare. Modul în care ne tratăm talentele - de orice fel - ne aruncă în topul rușinii mondiale, pe locul 133 din 138 de țări analizate în ultimul Raport Global al Competitivității la capacitatea de a ne reține talentele acasă: https://inaco.ro/raportul-privind-usurinta-de-a-face-afaceri/. Asta spune tare multe despre noi ca națiune și fomatorii săi de opinie care nu prea înțeleg că atunci când co-echipierul reușește, ne merge bine și nouă ca popor. Iar liderii pe care i-am avut și îi avem au avut "talentul de a promova doar talente". Nu e posibil să mai asistăm pasivi la liderii numiți fără școală făcută pe bune, fără niciun fel de rezultat în viața lor profesională, la promovarea non-valorilor cu zâmbetul pe buze, la personalități artificial botoxate prin imagine.
  • Din dezbateri despre viitor. Care să inspire și să motiveze! Ce fac și cum gândesc tinerii nostri? Știți?! Cum vor arăta economia, lumea afacerilor și meseriile viitorului? Știți?! Care este ținta României și drumul nostru de dezvoltare? Știți?! Când aderăm la Schengen și la moneda unică europeană? Știți?! Care este opțiunea asumată de România cu privire la viitorul Uniunii Europene? A lansat 5 scenarii. Noi?! Legiuitorii ar trebui să discute intens acum despre reglementarea inteligenței artificiale până nu este prea târziu. O fac?!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.