Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara care îi pedepsește cu 2 ani de PUȘCĂRIE pe cei care nu poartă mască

TECHTEX
masca protectie

Etiopienii riscă până la doi ani de închisoare dacă încalcă în mod deliberat restricţiile care vizează limitarea răspândirii COVID-19, a anunţat biroul procurorului general, pe fondul îngrijorărilor că unii cetăţeni nu mai respectă regulile după ridicarea stării de urgenţă, relatează Reuters.

Restricţiile interzic strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Noua lege permite amenzi şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru oricine încalcă restricţiile, a declarat miercuri biroul procurorului general într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

"Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au grijă", a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

"Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară", a adăugat ea.

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Ea a fost ridicată în luna septembrie.

Citește și: Tăriceanu: ‘Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban’

Ministerul Sănătăţii din Etiopia a înregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.