Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu a fost lăsat în off-side de PSD

revista presei

RFI:

Plenul Camerei superioare a respins luni proiectul de hotărâre propus de Biroul Permanent, prin care se constata că în urma votului din 25 martie nu au fost întrunite condiţiile pentru încuviinţarea arestării senatorului Dan Şova. In acest sens, senatorul Mircea Geoană spune ca  presedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost lăsat în off-side de către majoritatea PSD:"Sentimentul meu este că domnul Tăriceanu a fost lăsat ieri în off-side de către Victor Ponta şi de către majoritatea PSD din Senat, pentru că în mod evident, redactarea hotărârii şi mai ales încadrarea hotărârii într-unul din cele două articole din Regulamentul Senatului în cazul Şova a fost lăsată exclusiv pe spatele şi pe semnătura şi pe responsabilitatea domnului Tăriceanu de către cei de la PSD"... Mircea Geoană crede că "în clipa de faţă, domnul Tăriceanu este într-o situaţie foarte ingrată. A încercat să-l ajute pe Ponta, care încearcă la rândul său să-l protejeze pe Şova, cu care a fost partener de afaceri şi partener politic de mulţi ani de zile, este evident şi PSD-ul i-a spus ieri: ştii ce, îţi pasăm cartoful fierbinte în mâini, acum te descurci cu el"."Ce va face Tăriceanu nu ştiu, dar în mod evident are posibilitatea astăzi, dacă majoritatea PSD din Senat nu a dorit să împartă cu domnul Tăriceanu riscurile unei eventuale încadrări a deciziei votului Senatului de acum câteva săptămâni în categoria Andronescu sau în categoria Şova, domnul Tăriceanu are o decizie delicată astăzi, o decizie complicată, pe care trebuie să o ia, dacă în cazul Şova se va aplica precedentul Andronescu sau se va crea un precedent special pentru Şova", mai spune senatorul.

Romania Libera:

Într-o lume aflată într-un proces de transformare profundă, marcată de crize grave, incertitudini și schimbări tectonice ale geografiei politice, nu numai că România este bine plasată ca membră a Uniunii Europene și a NATO, dar, în măsura în care menține parteneriatul cu Statele Unite, este mai bine plasată ca oricând în istoria ei... În 1990, opțiunile strategice pentru scoaterea României din marasmul comunist și „revenirea în lume” păreau incontestabile: democrație și domnia legii, capitalism și economie de piață concurențială și securitate la umbra Puterii americane. Aceste opțiuni, care au guvernat politica internă și externă a României și s-au materializat în aderarea la Uniunea Europeană și la NATO, reprezintă pilonii pe care se sprijină ordinea mondială liberală. Iar astăzi, după 25 de ani, acești piloni par că se clatină... Contextul global incert și, mai ales, amenințarea rusă fac ca România să nu aibă altă opțiune decât ordinea liberală, adică Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.
Altfel spus, pentru a-și asigura supraviețuirea (cel puțin) în actualele granițe, România trebuie să fie o țară democratică, unde domnește Legea, cu o economie capitalistă dinamică și aliată fermă cu Statele Unite în cadrul NATO.Pentru prima oară în istoria ei scurtă, România se află, într-un moment în care lumea (pare că) se prăbușește în jurul ei, în cel mai bun aranjament strategic posibil.

Digi24:

Rusia a intrat oficial în recesiune. Economia s-a contractat cu două procente în primul trimestru al acestui an, aceasta fiind prima scădere din 2009 încoace. Rusia e în faţa unei noi realităţi economice, a declarat premierul Dmitri Medvedev. Ieftinirea petrolului i-a mâncat veniturile din exporturi, însă cea mai mare lovitură au fost sancţiunile, spune primul ministru rus. Acesta estimează că pierderile de pe urma lor sunt de 25 de miliarde de euro, echivalentul a 1,5% din PIB, sumă care ar putea creşte de câteva ori până la sfârşitul acestui an. Totuşi, premierul a declarat că situaţia economică a Rusiei nu e chiar la fel de rea ca în 2009, când PIB-ul ţării s-a prăbuşit cu 7,9%. Recunoaşte însă că aruncarea Rusiei în recesiune a fost generată de anexarea Crimeei, dar a dat de înţeles că sacrificiul a meritat. Importanţa istorică a anexării, potrivit lui Dmitri Medvedev, e comparabilă cu reunificarea Germaniei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.