Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda: 61 de decese din cauza căldurii extreme de la începutul acestui an

pixabay.com | Gerd Altmann
canicula

În Thailanda, 61 de persoane au murit de la începutul acestui an din cauza căldurii extreme care a afectat ţara asiatică timp de mai multe săptămâni, a anunţat vineri Ministerul thailandez al Sănătăţii, citat de AFP.

Timp de aproape o săptămână în luna aprilie, autorităţile din Bangkok au emis în fiecare zi avertizări de căldură extremă, în contextul în care "temperatura resimţită" a depăşit pragul de 52 grade Celsius.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, 61 de persoane au murit din cauza insolaţiei în întreaga ţară de la începutul anului 2024. Prin comparaţie, doar 37 de oameni au murit în Thailanda din cauza insolaţiei pe parcursul întregului an 2023.

Nord-estul Thailandei, constituit în principal din terenuri agricole, a înregistrat cel mai mare număr de decese, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Schimbările climatice induse de activităţile umane duc la canicule mai frecvente, mai îndelungate şi mai intense, avertizează cu regularitate oamenii de ştiinţă.

În timp ce fenomenul El Nino contribuie la vremea excepţional de caldă din acest an, Asia se încălzeşte, de asemenea, mai repede decât media globală, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), o agenţie din cadrul ONU.

Apichart Vachiraphan, directorul serviciului pentru controlul bolilor din cadrul Ministerului Sănătăţii din Thailanda, le-a recomandat persoanelor cu boli preexistente să îşi limiteze deplasările şi activităţile în aer liber.

În acest an, vremea caldă şi uscată a durat mai mult ca de obicei în Thailanda, unde sezonul ploilor a întârziat.

Câteva furtuni au izbucnit în această săptămână în anumite regiuni ale ţării, făcând să scadă temperaturile, dar determinând autorităţile thailandeze să emită avertizări legate de inundaţii şi viituri.

În aprilie, în regatul Thailandei a fost înregistrată temperatura de 44,2 grade Celsius în provincia Lampang din nordul ţării, o valoare foarte apropiată de recordul naţional de temperatură de 44,6 grade Celsius, înregistrat anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.