Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timpul de călătorie din București ar putea fi redus cu 65%

firea educatie

Timpul de calatorie pentru cei aproximativ 50 de mii de oameni care circula din si inspre cartierele Bucuresti Noi si Chitila, dar si pentru cei din localitatile ilfovene Mogosoaia, Buftea si Chitila ar putea fi redus cu 65 %, in curand. Extinderea Liniei 4 de metrou- parc Bazilescu-Straulesti va descongestiona traficul si va reduce poluarea.

Rezolvarea problemei traficului sufocant din Capitala incepe cu dezvoltarea si modernizarea transportului public de calatori, atat de suprafata, cat si subteran. In acest sens, salut actiunea de azi a Comisarului European pentru Politică Regională Corina Crețu care a semnat decizia privind modificarea proiectului major

'Extinderea Liniei 4 de metrou, secțiunea Parc Bazilescu — Străulești'.

Decizia vizează eșalonarea proiectului în două faze, între perioadele de programare 2007-2013 și 2014-2020.

Faza I este încadrată pentru finanțare europeană în perioada 2007-2013, iar valoarea eligibilă a acesteia este de aproximativ 65 de milioane de euro, din care peste 55 de milioane de euro reprezintă cofinanțare din partea Uniunii Europene. Inițial, valoarea întregului proiect a fost estimată la 97,7 milioane de euro.

Este un proiect important pentru București, pentru transportul public din capitală. Aproximativ 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și cea din localitatile Mogoșoaia, Buftea și Chitila va beneficia, de asemenea, de acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate. Acest proiect va contribui la creșterea confortului locuitorilor Bucureștiului prin decongestionarea traficului și reducerea poluării. Timpul de călătorie ar putea fi redus cu 65% după extinderea actualei Linii 4 de metrou din București cu un segment în lungime de 1,89 kilometri.

Proiectul face parte din Programul Operațional ,,Transport", Axa prioritară 1 ,,Modernizarea și dezvoltarea rețelei de bază TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem durabil de transport și integrării acestuia în rețelele de transport ale Uniunii Europene" și se derulează prin Fondul de coeziune.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.