Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tineretul si Sportul - o prioritate nationala!

RECLĂDIREA NAȚIONALĂ ÎNCEPE CU GARANTAREA UNUI TRAI MAI BUN PENTRU TINERI!

Atât de mult s-au jucat politicienii români cu cuvintele mari încât acestea au ajuns lozinci sau, mai rău, termeni rizibili. Nu poți face o vină nici unui român care zâmbește amar atunci când aude sintagme precum reformă profundă, altfel de politică sau reclădire națională. Dar la fel de adevărat este și faptul că unii politicieni sunt mai credibili decât alții. Și nu mă feresc să afirm că titlul programului de guvernare al PNL – Reclădirea Națională – nu este nici lozincă și nici termen populist, pentru că vine din partea singurului partid care a pus interesul național (în adevăratul său sens!) deasupra intereselor sale electorale și nu a făcut din această sintagmă un instrument de PR. Reclădirea Națională nu este nici măcar un titlu, ci o necesitate stringentă a acestei țări, care trebuie făcută plecând de la asigurarea sustenabilității măsurilor aplicate, pentru ca acestea să își poată produce efectele atât pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu și lung.

Într-o țară care își vinde resursele pe mai nimic, protejarea acestora devine prioritate națională, iar cea mai de preț resursă a acestei țări sunt tinerii. PNL a demonstrat (ca de obicei prin fapte, nu prin vorbe) că este partidul care se preocupă activ de acest segment social – dovadă fiind faptul că singura perioadă când în România s-au implementat politici concrete, benefice și în același timp sustenabile pentru tineret a fost atunci când portofoliul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret sau Ministerului Tineretului și Sportului a fost ocupat de către un liberal. Însă de atunci a trecut ceva timp și contextul în care țara noastră a evoluat s-a schimbat radical. Din păcate, celelalte forțe politice care au guvernat au privit portofoliul Tineretului ca pe o monedă de negociere la formarea guvernelor, ignorând faptul că fără politici și programe care să asigure bunăstarea tinerei generații, în scurt timp riscăm să rămânem fără viitor. Alții au considerat oportun să pună la cârma Ministerului Tineretului și Sportului o fostă glorie sportivă cu scopul de a aduce un plus de imagine cabinetului guvernamental și din păcate, doar cu asta s-au ales: un plus de imagine...

Între timp, Partidul Național Liberal a continuat să pună tineretul și sportul în centrul ofertei sale politice, iar prezentul program de guvernare nu face excepție. Astfel, PNL propune pentru perioada 2016 – 2020 un set de programe concrete, menite pe de-o parte să crească nivelul de trai și bunăstarea tinerei generații, iar pe de altă parte să încurajeze pe tinerii care au ales să părăsească țara să se întoarcă acasă.

În acest sens, propunem sprijinirea accesului tinerilor la educație prin crearea, împreună cu sistemul bancar, a unor Împrumuturi pentru Studenți („Student Loans”): credite pe termen lung (10 ani), cu dobândă preferențială, destinate studiilor (rambursabile după 3 ani de la absolvire, din veniturile salariale).

De asemenea, conștientizând că un loc de muncă stabil este definitoriu pentru un trai decent, susținem acordarea de stimulente financiare din fonduri nerambursabile și din bugetul național pentru acei angajatori care înființează unități private de învățare și ucenicie sau care stabilesc parteneriate cu universitățile și realizează programe sustenabile de „induction management“ pentru tinerii angajați. Totodată, PNL susține acordarea de stimulente fiscale pentru încadrarea de persoane tinere cu vârsta sub 25 de ani.

În ceea ce privește sportul, noutățile pe care PNL le-a introdus în programul său de guvernare vizează stimularea fiscală a companiilor private care finanțează sau sponsorizează asociațiile sportive de masă sau de performanță și înființarea unor secții de medicină sportivă în cadrul spitalelor județene, acolo unde nu există policlinici sportive. Acestea vin ca o completare a măsurilor dedicate sportului deoarece, în momentul de față, acesta se află la un minim istoric. Și nu pot să închei fără să amintesc faptul că prezentarea sportului ca fiind „cel mai de succes ambasador al României în străinătate” a pornit tot de la PNL și a fost preluată și transformată în lozincă de către cei care au condus guverne în trecutul recent.

Concluzia este una și este clară ca lumina zilei: ori de câte ori PNL a condus Guvernul României sau a luat parte la guvernare, tineretul și sportul au beneficiat de măsuri concrete, productive și sustenabil. Poate că nu stăm la fel de bine ca alții la capitolul PR, dar știm că nu prin PR se guvernează o țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.