Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranziția energetică are nevoie de implicarea industriei de petrol și gaze pentru a reduce emisiile

digi24.ro
emisii carbon

Tranziția energetică necesită implicarea tuturor formelor de energie, inclusiv a petrolului și a gazelor, pentru a contribui la reducerea emisiilor, iar industria hidrocarburilor trebuie să continue să investească pentru a garanta securitatea energetică, a declarat secretarul general al OPEC pe 6 februarie, anunță hellenicshippingnews.com.

Nu există o soluție universală", a declarat Haitham al-Ghais pentru Săptămâna Energiei din India care are loc în Bengaluru. "Accentul trebuie pus pe reducerea emisiilor, nu pe alegerea între combustibili."

Este necesar să se asigure că toate vocile sunt auzite, că toate tehnologiile relevante sunt utilizate și că toate sursele de energie utilizate, a spus el.

Pe lângă tranziția energetică, industria de petrol și gaze trebuie să continue să investească pentru a asigura securitatea energetică, a declarat Ghais. "Subinvestițiile cronice trebuie remediate", a spus el. "Nu este ceva ce putem renunța până mâine. Este vorba despre ziua de azi."

Comentariile sale au fost reluate de Sultan al-Jaber, CEO-ul Abu Dhabi National Oil Co. din Emiratele Arabe Unite și președintele Cop28 CONFERINȚA ONU privind schimbările climatice care a avut loc în Dubai în 2023. Jaber, care este, de asemenea, ministrul industriei și tehnologiei avansate, este primul CEO al unei companii care deține o președinție COP, o numire care a ciufulit penele unor organizații non-guvernamentale.

"Conflict de interese"

"Tranziția energetică va necesita ca fiecare segment al societății să lucreze împeună într-un efort incluziv, iar acest lucru înseamnă cu siguranță includerea eforturilor industriei energetice", a declarat Jaber pentru India Energy Week 7 februarie. "Din punctul meu de vedere, nu este un conflict de interese. Este, de fapt, interesul nostru comun ca industria energetică să lucreze alături de toată lumea la soluțiile de care lumea are nevoie disperată."

Oficialii din Emiratele Arabe Unite, al treilea mare producător opec, au subliniat necesitatea de a continua să investească în industria de petrol și gaze, reducând în același timp emisiile acestora.

Oficialii din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, care își intensifică capacitățile de producție de petrol până în 2027, citează adesea producția lor de petrol cu emisii scăzute de dioxid de carbon ca un indiciu că sunt susceptibile de a furniza ultimii barili de petrol din lume.

Lumea va consuma cu 30% mai multă energie până în 2050, a spus Jaber

"Lumea încă mai are nevoie de hidrocarburi și au nevoie de ele pentru a lega sistemul energetic actual de noul sistem energetic", a spus Jaber. "Nu putem în niciun caz să credem că putem deconecta sistemul energetic actual înainte de a construi efectiv noul sistem energetic. Ca atare, trebuie să minimizăm amprenta de carbon și să investim doar în butoaiele cu cel mai mic nivel de carbon și să continuăm să reducem intensitatea acestora."

Noile tehnologii

Jaber au subliniat, de asemenea, necesitatea de a investi și de a adopta noi tehnologii, cum ar fi captarea, stocarea și utilizarea carbonului și hidrogenul pentru a reduce emisiile industriei de petrol și gaze și pentru a participa la tranziția energetică.

"Energiile regenerabile în sine nu sunt suficiente în special în sectoarele greu de redus", a spus Jaber. "Fără un progres în stocarea bateriilor, trebuie să investim masiv în captarea carbonului, energia nucleară și lanțul valoric al hidrogenului."

Joseph McMonigle, secretarul general al Forumului Internațional al Energiei, a subliniat, de asemenea, necesitatea unei abordări bidirecționale a investițiilor în hidrocarburi și a reducerii emisiilor.

Securitatea energetică, nu doar tranziția energetică, ar trebui să fie o prioritate de vârf, a declarat el pentru Săptămâna Energiei din India.

"Securitatea energetică a fost la modă timp de mulți ani, dar astăzi criza energetică a oferit o verificare a realității și a readus securitatea energetică pe ordinea de zi la nivel mondial", a declarat McMonigle. "Securitatea energetică este adesea înțeleasă greșit. Adevărata securitate energetică globală nu poate fi un joc cu sumă nulă în care câștigătorul ia totul în detrimentul altora."

Investițiile anuale în petrol și gaze în amonte vor trebui să atingă 640 de miliarde de dolari în 2030 pentru a asigura aprovizionarea adecvată, a declarat McMonigle, citând un studiu IEF.

"Chiar dacă industria avansează cu revoluția energiei curate, este de fapt ne vom baza pe petrol și gaze pentru nevoile noastre de energie astăzi", a declarat McMonigle. "Prin urmare, în timp ce intensificăm investițiile în sursele regenerabile de energie și urmărim tranziția energetică, trebuie să continuăm să investim în petrol și gaze la nivel global și să protejăm viața de calitate pentru toată lumea."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.