Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, confesiune SURPRINZĂTOARE: Nu sunteţi obligaţi să mă credeţi, dar o regret/ VIDEO

extratv.com
Donald Trump

Miliardarul american Donald Trump a făcut o confesiune stupefiantă joi, prinzându-i pe picior greşit pe toţi observatorii, prin afirmaţia că regretă jignirile pronunţate în cursul campaniei sale prezidenţiale, şi încercând să se erijeze într-un candidat mai consensual, relatează AFP, citează agerpres.ro

"Uneori, în focul unei dezbateri sau exprimându-te despre mai multe subiecte, nu-ţi alegi cele mai bune cuvinte şi poţi să spui ceva nepotrivit", a declarat candidatul republican la Casa Albă, în cursul unui miting la Charlotte, în Carolina de Nord. "Mi s-a întâmplat asta", a continuat el, stârnind râsete şi aplauze în rândul susţinătorilor săi.

Mircea Badea, mesaj DUR pentru un ministru tehnocrat


"Şi, nu sunteţi obligaţi să mă credeţi, dar o regret", a admis apoi Donald Trump, în mod surprinzător. "O regret în special pentru că aceasta a putut răni nişte oameni", a adăugat el, înainte de a-şi asigura susţinătorii: "Vă voi spune întotdeauna adevărul!" 

Declaraţia, citită de pe un prompter în cadrul unei adunări neobişnuit de calme, marchează o schimbare în stilul de campanie al candidatului republican la Casa Albă. În ultimele zile, cu o campanie ce se clătină sub efectul polemicilor repetate, el îşi anunţase dorinţa de a reveni la stilul exploziv care îi asigurase succesul în alegerile primare.

Istoria lovește din subteran


Trump şi-a remaniat echipa miercuri şi l-a numit la conducerea ei pe controversatul director executiv al site-ului conservator Breitbart News, Steve Bannon, un om fără experienţă politică, dar reputat pentru virulenţa faţă de unii lideri republicani. 

Joi, la mitingul de la Charlotte, Donald Trump şi-a început intervenţia printr-un mesaj adresat locuitorilor Louisianei, stat lovit de inundaţii istorice, declarând solemn:" Suntem aceeaşi ţară, acelaşi popor şi, împreună, avem un mare viitor înaintea noastră." 

Păstrând totuşi intact fondul discursului său - zidul cu Mexicul, stoparea migraţiei, protecţionismul comercial -, candidatul republican s-a prezentat ca un agent al schimbării, în raport cu rivala sa democrată Hillary Clinton, o încarnare - potrivit lui - a establishmentului şi protectoare a celor bogaţi şi puternici. 

Tratând-o din nou pe Hillary Clinton drept "mincinoasă", el a propus consolidarea reglementărilor etice ale guvernului american cu scopul de a lupta împotriva traficului de influenţă. 

Republicanul şi-a ilustrat voinţa de deschidere, detaliindu-şi proiectele, în special pe cele educative, pentru comunitatea de culoare, care a votat recent în procent de peste 90% în favoarea democraţilor, dar care rămâne marcată de o sărăcie şi o precaritate disproporţionate. 

"Nu mă voi odihni atâta vreme cât copiii acestei ţări, oricare ar fi culoarea lor, nu vor face parte pe deplin din visul american", a declarat Donald Trump. 

"Dacă alegătorii negri îi dau o şansă lui Donald Trump, votând pentru mine, rezultatul va fi incredibil pentru ei", a promis el. "Ce aveţi de pierdut încercând ceva nou? Hillary Clinton şi Partidul Democrat consideră votul negrilor ca de la sine înţeles", a spus miliardarul. 

Democraţii au ironizat această nouă poziţionare mai tolerantă şi consensuală a lui Trump. "Scuzele din această seară nu vor rămâne decât o frază bine scrisă atâta vreme cât nu ne va spune pe care dintre numeroasele sale declaraţii insultătoare şi brutale le regretă", a estimat o purtătoare de cuvânt a lui Hillary Clinton, Christina Reynolds. 

Apariţia acestui "nou" Trump, disciplinat şi serios, le-a luat însă o piatră de pe inimă unora dintre susţinătorii săi. "Mi-a plăcut mult tonul lui", s-a bucurat Annette Fitch, 55 de ani, prezentă în sală. "Sper ca el să continue, este într-adevăr ceea ce mă deranja", a mai spus ea. 

Un alt simpatizant, Hans Peter Plotseneder, 71 de ani, afirmă în schimb că regretă că Donald Trump şi-a pierdut un pic "din tuşa lui personală". "Eu sper că nu va deveni prea corect politic", a surâs simpatizantul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.