Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina laudă Moldova pentru interzicerea zborurilor spre Moscova ale companiilor aeriene moldovene

capital.ro
zboruri

Ucraina salută decizia autorităților de la Chișinău de a interzice operatorilor naționali efectuarea zborurilor spre Moscova.

Potrivit viceministrului de Externe al Ucrainei, Evgheni Perebiinis, această decizie sincronizează poziția Republicii Moldova cu cea a statelor-membre UE și a altor țări, care în mod oficial au suspendat zborurile către Rusia, transmite Știri.md.

„Salutăm decizia Administrației aviației civile a Republicii Moldova privind interzicerea companiilor aeriene moldovenești de a efectua zboruri în spațiul aerian al Federației Ruse. De-facto, această decizie sincronizează poziția Moldovei cu cea a statelor-membre UE și a altor țări, care în mod oficial au suspendat zborurile către Federația Rusă”, se arată într-o declarație a demnitarului ucrainean, oferită pentru Deschide.MD prin intermediul Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Totodată, Perebiinis a precizat că această acțiune a Chișinăului este un „răspuns logic la războiul declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei și a întregii lumi civilizate”.

„Izolarea statului agresor trebuie să fie totală, inclusiv să includă restrângerea posibilității pentru cetățenii lui de a călători în țările democratice. În același timp și nu în ultimul rând acest pas, după părerea mea, este important și prin prisma asigurării securității însuși a Moldovei”, a adăugat oficialul.

Amintim că Air Moldova a anunțat despre reluarea operării zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. Potrivit companiei, această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

Ca urmare, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că s-a autosesizat și va examina acest anunț prin prisma asigurării securității și a protecției consumatorului. În consecință, AAC a interzis Air Moldova efectuarea zborurilor spre Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.