Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima 'informală' schimbă planurile în PSD: Dragnea şi-a impus strategia pentru Congres

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Cu doar cinci zile înainte de Congres, liderii PSD au fost convinşi de Liviu Dragnea, la ultima întâlnire informală dinainte Comitetului Executiv Naţional de luni, să susţină varianta dorită de el pentru Congresul de sâmbătă.

Preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD s-au întâlnit duminică seara cu Liviu Dragnea, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de CEx-ul în care se va decide abordarea de la Congres. Dacă mulţi lideri judeţeni au venit cu mandat de la CEx-urile judeţene să susţină un Congres fără alegeri (varianta B prezentată de STIRIPESURSE.RO), s-a plecat de la întâlnirea informală cu varianta cerută de Liviu Dragnea: alegeri pentru toate funcţiile din Biroul Permanent Naţional.

Surse participante la întâlnire au dezvăluit, pentru STIRIPESURSE.RO, că liderii judeţeni au venit cu ideile lor şi au plecat cu ideile şefului. Aproape toţi preşedinţii de organizaţii judeţene au luat cuvântul şi au susţinut că nu este nevoie de organizarea de alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinţi şi pentru funcţia de preşedinte executiv. În schimb, Liviu Dragnea le-a explicat că nu doreşte "epurarea" a doi-trei oameni, ci schimbarea structurii Biroului Permanent Naţional. Noul BPN ar urma să fie mai reprezentativ pe regiuni şi să curpindă mai multe femei, preşedintele PSD invocând modelul ţărilor nordice.

Convinşi de Liviu Dragnea, preşedinţii de organizaţii judeţene nu şi-au mai susţinut propria variantă, ci au acceptat în unanimitate varianta alegerilor.

Cea mai importantă funcție scoasă la bătaie este cea de președinte executiv al PSD. Actualul deținător al funcției, Niculae Bădălău, a dat semnale că ar dori să facă un pas în spate, totul pe fondul deteriorării relației cu Liviu Dragnea.

Pentru această funcție ar putea exista trei pretendenți, în PSD. Primul care și-a anunțat intrarea în cursă este Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea. În jocurile din PSD, de susținerea lui Liviu Dragnea se bucură alți doi lideri, Marian Neacșu și Mihai Fifor.

Vezi și: Ceaiul-minune care devine tot mai popular: Te scapă de infecțiile urinare și previne îmbătrânirea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.