Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avocat spune care ar fi urmarea deciziei CAB - Primăria are obligaţia de a radia companiile municipale

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), alături de ceilalţi acţionari în cele 20 de companii municipale au cel puţin obligaţia morală, dacă nu legală, de a radia de îndată companiile respective, după decizia definitivă a Curţii de Apel, a declarat, vineri, pentru News.ro, avocatul Răzvan Boboc, partener în casa de avocatură Boboc & Asociaţii informează news.ro

Primarul general Gabriela Firea a declarat, joi seară, că decizia instanţei de a anula hotărârile prin care au fost înfiinţare companiile municipale ale Primăriei Capitalei este ”o eroare de interpretare”. În plus, oficialii Primăriei au transmis că nu vor exista efecte imediate ale acestei decizii a instanţei, comapaniile funcţionând în continuare.

Avocatul consultat de News.ro atrage însă atenţia că Primăria are obligaţia, în mod normal, de a radia companiile repective.

”În mod normal, după decizia definitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, tot ceea ce s-a realizat în baza acelor hotărâri de consiliu devine nul - acte constitutive, mandatul acordat membrilor consiliilor de administraţie, mandatul acordat persoanelor împuternicite să realizeze formalităţile pentru înfiinţare etc. Primăria are obligaţia de a lua toate măsurile legale pentru lichidarea şi radierea companiilor respective”, a spus Boboc.

Avocatul a precizat că nu sunt cunoscute toate detaliile în acest caz, iar acces la dosar nu au decât părţile implicate. Totodată, el a spus că hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este una definitivă, împotriva ei putându-se exercita de către părţile interesate doar căi extreordinare de atac în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

”Consiliul General ar trebui să ia act de decizia respectivă şi să ia măsurile necesare pentru a proteja investiţiile făcute până în prezent şi pentru a recupera sumele care nu au fost încă investite", a precizat avocatul.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei s-au arătat surprinşi de decizia anunţată.

”Am aflat în această seară soluţia Curţii de Apel Bucureşti, care a admis recursul USR şi a dispus anularea Hotărârilor CGMB prin care s-a decis înfiinţarea a 20 de companii municipale în lunile martie şi aprilie a anului 2017. Recunoaştem că pentru noi această decizie este una, cel puţin suprinzătoare, dacă nu şocantă, în contextul în care până acum am avut castig de cauza în alte procese similare la fond, şi chiar şi aici castigasem în mod clar la fond”, au transmis, joi seară, reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

În 19 octombrie, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea formulată de consilierii generali USR împotriva Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti si SC Ciclop SA, prin care s-a solicitat suspendarea hotărârilor de înfiinţare a celor 22 de companii municipale.

Joi, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.