Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un exemplu de bune practici!

 

content-image

În perioada 3-5 octombrie, subsecretarul de stat, Victor Ionescu, a întreprins o vizită la Vilnius, Lituania, unde a participat la prima reuniune a „Forumului-Diaspora Policy Planners”, colocviu organizat sub egida Ministerului Afacerilor Externe, respectiv a Departamentului pentru lituanienii care locuiesc în diaspora.

România, unul din puținele state care beneficiază de un minister propiu dedicat românilor din afara granițelor, a fost prezentă la eveniment prin intermediul reprezentantului oficial al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) care, pe această cale, a susținut și un pannel legat de bunele practici pe care țara noastră le are în domeniul politicilor străine și a diasporei.

În cadrul discuțiilor, oficialul român le-a prezentat participanților proiectele proprii derulate de MRP, principalele linii de acțiune în cele 7 domenii de activitate precum și stadiul proiectelor destinate românilor de peste hotare. Subsecretarul de stat a făcut referire și la modificările legislative inițiate de MRP oferind totodată și detalii despre planurile de reinserție a diasporei de mobilitate întreprinse de Guvernul României.

Printre participanți s-au numărat și oficiali din: Irlanda, Ungaria, Polonia, Grecia, Estonia, Georgia, Israel și Lituania.

Discuțiile purtate cu reprezentanții țărilor prezenți la eveniment au fost aplicate și de natură constructivă în contextul pregătirii exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene în 2019. Astfel, România se va afla astfel în centrul procesului decizional european, având un rol esential în consolidarea cooperării între statele membre ale Uniunii.

În acest context, oficialul român a propus ca cea de-a doua ediție a forumului sa aibă loc în România, anul viitor.

Vizita în Vilnius a mai prilejuit și o serie de întâlniri cu ambasadorul României în Lituania, Dan Adrian Bălănescu și cu doamna Lucia Bartkiene, Președintele „Asociației de prietenie moldo-română Dacia” cu care demnitarul a discutat despre modul în care românii stabiliți în Lituania ar putea accesa fondurile nerambursabile oferite de Guvernul României prin MRP dar și despre măsurile în vederea stimulării reinserției socio-profesionale a românilor de peste hotare care decid să se întoarcă acasă.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.