Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt oficial din guvernul Angelei Merkel AVERTIZEAZĂ: Persoanele nevaccinate riscă restricţii

HAZ+ Hanover
proteste Germania

Persoanele din Germania care nu au fost încă vaccinate împotriva coronavirusului s-ar putea confrunta cu restricţii în următoarele luni, a avertizat un membru cheie al guvernului cancelarului Angela Merkel într-un interviu publicat duminică, informează DPA, potrivit Agerpres.

Dacă Germania va fi lovită de un al patrulea val dur de coronavirus în următoarele luni, persoanele care nu au fost încă vaccinate ar putea constata că li se blochează accesul în baruri şi în alte instituţii sociale, a declarat Helge Braun, şeful cancelariei, pentru ziarul Bild am Sonntag.

''Dacă vom avea o rată ridicată de infectare în ciuda procedurilor noastre de testare, atunci cei nevaccinaţi vor trebui să-şi reducă contactele'', a spus el. ''Acest lucru poate însemna că anumite opţiuni precum restaurantele, cinematografele şi vizitele pe stadioane, chiar şi pentru persoanele nevaccinate care au fost testate, nu vor mai fi posibile, deoarece riscul pentru toţi ceilalţi este prea mare''.

Dar Braun, care este şi medic, a declarat că, atâta timp cât vaccinurile utilizate în prezent funcţionează atât de bine împotriva variantei Delta a coronavirusului, nu ar trebui să fie necesară o blocare totală.

De asemenea, el a folosit interviul pentru a-i îndemna pe locuitorii din Germania să se vaccineze, argumentând că vaccinurile sunt eficiente în proporţie de aproximativ 90% în prevenirea unor forme grave de boală, "iar cei vaccinaţi vor avea cu siguranţă mai multe libertăţi decât cei nevaccinaţi".

Aproximativ 60% din populaţia Germaniei a primit cel puţin cel puţin o doză de vaccin, dar în cazul majorităţii vaccinurilor disponibile, sunt necesare două pentru a fi considerată complet vaccinată. Mai puţin de 50% dintre germani sunt consideraţi complet vaccinaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.