Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jihadist cu cetăţenie belgiană ar fi trecut prin România în drumul către Siria

isis

Un document cu 1736 de fişe conţinând date individuale ale jihadiştilor, difuzat de un site al opoziţiei siriene, relevă că unul dintre aceştia a tranzitat România în drumul său către Siria, a consemnat joi publicaţia belgiană Le Soir.

Respectivul jihadist este un student belgian de origine algeriană şi are domiciliul în localitatea Liege. El s-a alăturat grupării jihadiste Stat Islamic (SI) pe 6 februarie 2014, dorind să lupte ca 'martir'. Conform sursei citate, el a călătorit din Belgia către Siria traversând şi România. Cât despre identitatea sa, publicaţia Le Soir îi dă numele de cod în cadrul SI, acesta fiind Abou Nour al-Jazeri, la fel procedând şi cu alţi doi jihadişti care au cetăţenie belgiană, identitatea lor reală nefiind menţionată în document. Documentul cu cele 1736 de 'fişe de înscriere' în SI a fost publicat din Qatar de site-ul Zaman al-Wasl. În paralel, postul britanic de televiziune Sky News a anunţat, tot joi, că un jihadist dezertor i-a furnizat o listă cu circa 22.000 de combatanţi ai SI, proveniţi din 51 de ţări. Autenticitatea acestor liste este în curs de examinare, dar unii experţi au exprimat îndoieli.

În cursul zilei de marţi, şi mass-media germane au relatat că serviciile secrete occidentale au obţinut liste cu nume şi date ale militanţilor grupării SI şi a căror autenticitate a fost deja confirmată de Biroul Federal de Investigaţii Penale german (BKA), anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.