Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un partid-parodie îi dă bătăi de cap lui Orban

Un partid-parodie, care i-a încurajat pe unguri să deseneze penisuri pe buletinele de vot la referendumul cu privire la migraţie desfăşurat duminica trecută, a început să îşi concentreze satira pe alegerile parlamentare programate pentru 2018, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Partidul Câinelui cu Două Cozi (MKKP) le cere alegătorilor să îl sfideze pe premierul de dreapta Viktor Orban şi să îşi distrugă documentele de identitate mai degrabă decât să îi susţină politica da a se opune cotelor de refugiaţi impuse de Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Fury e TERMINAT: 'Am tras cocaină la greu. Sper să mă omoare cineva, înainte să mă sinucid'

Biroul electoral naţional a anunţat că 6,2% dintre voturi au fost declarate invalide. MKKP a dat publicităţii fotografii făcute de fotoreporterii Reuters care arătau buletine de vot decorate cu elefanţi, portrete ale lui Batman, penisuri, sau sârmă ghimpată - o aluzie la gardul ridicat de guvernul de la Budapesta de-a lungul frontierei sudice.

Peste 98 la sută din voturile validate au susţinut ideea guvernului de a respinge cota obligatorie impusă de UE, însă prezenţa redusă la vot a dus la invalidarea referendumului.

Citește și: După doi ani, Iohannis e încă paralel cu Constituția

Mulţumit de rezultat, iniţiatorul campaniei şi autointitulatul lider al partidului, Gergely Kovacs, a declarat pentru Reuters că are speranţe să câştige alegerile.

"Odată ce câştigăm, ne vom lua şase luni de concediu. Asta le-am promis alegătorilor noştri," a declarat, în glumă, Kovacs.

Citește și: Cioloș s-a decis. Când va face marele anunț

Partidul, care a apărut acum un deceniu ca o glumă, a devenit o organizaţie care utilizează umorul pentru a ataca probleme serioase precum politica guvernului de la Budapesta în ceea ce priveşte criza refugiaţilor.

Campania pentru referendum a guvernului Orban a fost foarte agresivă. Bannere cu mesaje anti-refugiaţi precum "Ştiaţi că migranţii au fost cei care au pus la cale atentatele de la Paris?" sau "Ştiaţi că Bruxellesul vrea să strămute un întreg oraş de migranţi în Ungaria?" au fost afişate în toată capitala.

Citește și: Scandal imens în ALDE

Membrii Partidului Câinelui cu Două Cozi au răspuns cu propriile postere: "Ştiaţi că peste 1 milion de unguri au emigrat în Europa de Vest?", "Ştiaţi că e război în Siria?" sau "Bruxelles, încă ne plac banii tăi."

Vezi şi: Panică în Statele Unite: Toni Braxton a ajuns la spital, în stare critică / VIDEO

Liderul MKKP a justificat campania ca pe un "Răspuns stupid la o întrebare stupidă". "Am considerat că guvernul se face în primul rând vinovat de transformarea a milioane de oameni în "hateri". Am simţit că trebuie să luptăm împotriva acestui lucru,"a spus Kovacs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.