Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pic de rușine, domnule profesor Iohannis! Știu, vă cer prea mult

george mioc

Acesta este finalul apoteotic al programului „România Educată”, anunțat cu surle și trâmbițe de președintele Klaus Iohannis, prin 2015: Ecaterina Andronescu, simbolul distrugerii de către PSD a învățământului românesc, a fost numită, din nou, la data de 16 noiembrie, ministru al Educației.

Această numire arată perfect ce gargară ieftină este tot discursul domnului Iohannis despre Educație.Domniei sale îi pasă de soarta învățământului românesc sau de viitorul copiilor tot atât de mult cât îi pasă de posibilitatea ca, undeva, în univers, să mai existe forme de viață inteligentă. Domnul președinte avea nevoie de o tinichea care să sune bine, care să se potrivească la CV-ul său de profesor de fizică, așa că a inventat proiectul „România Educată”. La ora la care scriu, site-ul romaniaeducata.eu, pe care scrie mare și clar „Proiect al Președintelui României”, este în construcție. Platforma a fost lansată în iunie 2016 (!!!) și de atunci Administrația Prezidențială, instituție cu circa 230 de angajați și un buget de 12-13 milioane de euro pe an, n-a fost în stare să o deschidă. În schimb, au curs discursurile goale ale președintelui Iohannis.

Mostră de limbă de lemn, din iunie 2016: „În 2016 vă propun să construim împreună o viziune şi un set de obiective de ţară pe măsura ambiţiilor noastre ca stat modern. Ele vor fi urmate în 2017 de o strategie şi un plan operaţional care să ilustreze traseul pentru a ajunge unde ne-am propus. Demersul se va finaliza în 2018, când, prin promovarea un mix legislativ coerent, să dăm tot împreună startul reformei pentru România Educată”. Ați adormit citind aceste vorbe goale, nu? „Viziune”, „set de obiective”, „strategie” și „plan operațional”, pe deasupra, pe toate le-a amestecat domnul Iohannis în acest borș, ca să dea bine la public.

Bineînțeles, fanii domnului Iohannis, nu pricep nimic din această înșiruire anostă, dar aplaudă fericiți. Dacă le critici idolul, te întreabă: dar ce doreai să facă?Răspunsul e simplu și de bun simț: orice președinte decent, în loc să bată câmpii de la Palatul Cotroceni, se suia în mașină și mergea – cu presa după el – la una din școlile abandonate de pesediști, cu WC-ul în fundul curții. Îl chema acolo pe ministrul Educației și îl punea să rezolve problema. Iar dacă ministrul nu venea – ceea ce este destul de probabil având în vedere obrăznicia pesedistă – președintele României avea forța să adune câteva zeci de mii de euro de la niște sponsori curați și să refacă școala cu bani privați. Așa lovești la temelie PSD-ul, atacând și rezolvând – dacă se poate – asemenea situații dramatice: școli care se prăbușesc peste elevi, copii care merg pe jos kilometri întregi, vară, iarnă, până la școală, fiindcă localitatea lor nu mai are bani de benzină pentru microbuz sau comunități în care guvernarea PSD a uitat să mai distribuie „Cornul și laptele”. Fapte, nu vorbe goale aruncate din spatele zidului de la Cotroceni pentru muritorii de rând.

Și le spun marilor analiști de pe Facebook, care visează că mult-iubitul lor președinte face totul după un plan, are o strategie ascunsă: n-are nimic! E un leneș, pur și simplu.Ar trebui să numărăm câte zile a pierdut prin plimbări externe și câte deplasări a făcut în țară. Îl interesează doar să fie reales și, în acest scop, a bătut palma cu Dragnea, care va trimite în competiția pentru Cotroceni un candidat de paie, astfel încât Iohannis să câștige fără emoții.

E trist însă că blatul Dragnea-Iohannis se poartă (și) pe spinarea copiilor. Numirea Ecaterinei Andronescu la ministerul Educației e o bătaie de joc. O bătaie de joc nu atât față de proiectul „România Educată”, care era oricum o găselniță propagandistică, ci față de milioanele de elevi captivi într-un sistem corupt și complet depășit. Dascălului Iohannis ar trebui să-i fie rușine!

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.